Datum objave: 11.12.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi, kot je danes objavil ugledni Financial Times (FT).

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se drugo leto zapored uvršča med 95 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi, kar pomeni za fakulteto še eno potrditev rezultatov trdega dela in pripadnosti njenih zaposlenih in študentov ter hkrati ponovno priznanje njene kakovosti v mednarodnem okolju. Pomen te uvrstitve posebej potrjuje dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico vsaj ena od dveh najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovne šol, AACSB ali EQUIS, in uvrstitev programa International Master in Business (IMB) na FT lestvico najboljših poslovnih programov. Ekonomska fakulteta ima obe navedeni akreditaciji, poleg njiju pa tudi akreditacijo AMBA, ki potrjuje kakovost našega MBA programa in spada v skupino trojno akreditiranih poslovno ekonomski šol.

Ekonomska fakulteta je ponosna na svoj mednarodni ugled in mednarodna partnerstva. Naši študenti imajo v okviru programov dvojnih diplom možnost študiranja kar na petih poslovnih šolah, ki so prav tako rangirane na lestvici Financial Times (KEDGE, BI, Audencia, ISCTE in ESSCA). S švicarsko poslovno šolo Univerze St. Gallen (tradicionalno med najboljšimi štirimi), pa fakulteta že tretje leto zapored organizira skupno doktorsko poletno šolo GSERM Ljubljana.

Ob tem imajo študenti Ekonomske fakultete možnost študija na večini šol z lestvice v okviru partnerskih sporazumov za izmenjavo. Posebej pa na fakulteti izpostavljamo partnerstvo EUTOPIA, kjer šest uglednih univerz – Univerza Vrije Universiteit Brussel, Univerza CY Cergy Paris, Univerza Pompeu Fabra Barcelona, Univerza v Göteborgu, Univerza v Warwicku ter Univerza v Ljubljani vključno s svojimi poslovnimi šolami, vse so partnerice Ekonomske fakultete, sodeluje pri oblikovanju evropske univerze prihodnosti.

 

 Financial Times ponovno uvrstil Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani med 95 najboljših evropskih poslovnih šol 2