Datum objave: 12.12.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je podelil priznanja študentom Univerze za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. 

»Danes ste tukaj zato, ker ste naredili veliko več, kot to zahteva vaš študij oz. vaše delo. Dosegate odlične rezultate na mednarodnih tekmovanjih, izobražujete javnost, organizirate mednarodna srečanja, pomagate ljudem v stiski, uspešno koordinirate študijsko in športno kariero in še bi lahko našteval. Zagotovo si lahko želimo samo še več takšnih študentk in študentov, pa tudi mentoric in mentorjev, ki znajo prisluhniti in spodbuditi razvoj potencialov posameznika. je obštudijske dosežke naših študentov strnil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič. Čeprav je študij odlična osnova, so veščine, ki jih študenti pridobijo zunaj ustaljenih študijskih praks izredno pomembne. »Ponosni smo, da na naši univerzi nudimo tudi obštudijske dejavnosti s področja športa, umetnosti in kulture, prostovoljstva in dobrodelnosti, socialne in družbene aktivnosti, varovanja zdravja in okolja ter področja raziskav in znanosti,« je dejal rektor. Prejemnikom priznanj je zaželel, da bi bili še naprej navdih sebi in drugim.

»Ko sem pred 13 leti prvič sedla v študentske klopi, si ne bi nikoli mislila, da bom kot predsednica vodila največjo študentsko organizacijo v Sloveniji, da bom vodila največjo vseslovensko akcijo na področju medgeneracijskega sodelovanja in vseživljenjskega učenja – Simbioza e-pismena Slovenija, s katero smo do danes povezali že več kot 150.000 mladih in starejših, da bom postala ena izmed treh ljudi z nazivom 'Digital Changemaker' v Evropi in da bom danes stala tu pred vami in se z vami veselila vaših uspehov na področju obštudijskega udejstvovanja. Zato bi rada že na začetku povedala, da sem izredno ponosna na vse vas in vaše dosežke ter zgodbe, ki jih piše vaše življenje je zbranim sporočila slavnostna govornica Ana Pleško. Mladim nagrajencem je svetovala, naj zavihajo rokave, naj se ne ozirajo na to, kaj ljudje govorijo, ampak kaj počnejo, naj ne štejejo porabljenih ur za delo, ampak nasmehe, ki jih bodo pričarali s svojim delom. Naj delujejo tako, da bodo na koncu študija dejali: »Splačalo se je!«

Fotoutrinke s podelitve si lahko ogledate tukaj.

Avtor vseh fotografij je Foto studio NORA.

 

Prejemniki priznanj študentom Univerze v Ljubljani za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti v letu 2019 so:  

Skupina študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani za projekt KipAktiv: kiparske intervencije v javnem prostoru (Urša Barle, Maja Bojanić, Gianna Buršić, Petra Leskovar Grum, Sander van Mechelen)

Skupina študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani za projekt Misliti pogoje našega časa, ki je bil sprejet na mednarodno trienalno razstavo XXII. Triennale di Milano, Broken Nature: Design Takes on Human Survival (Ajda Bertok, Marko Ježek, Jernej Kapus, Julija Karas, Tamara Lašič Jurković, Ambrož Močnik, Gal Rančigaj, Valentina Repenšek, Mihaela Romanešen, Hana Železnik)

Tjaša Ristić z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani za uspešno in učinkovito združevanje kariere vrhunske športnice in študentke.

Žan Bokan s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani za izjemne dosežke za obsežen in izjemen angažma na področju obštudijske dejavnosti.

Študentski svet Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani za projekt Zaposlitveni most

Pia Hrovat s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani za prvo mesto v kategoriji prevodov tujih bohemistov z vsega sveta, ki ga je zasedla na Mednarodnem tekmovanju študentov češčine kot tujega jezika v prevajanju iz maternega jezika v češčino v Pragi

Člani skupine Lia Game s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, ki so razvili platformo in igro Lia (Miha Hribar, Gregor Robert Krmelj, Aljaž Švigelj).

Klemen Petek z Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani za vodenje Študentskega sveta Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Sara Danilovska s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani za razvoj tutorstva na fakulteti in sodelovanje v številnih obštudijskih dejavnostih.

Katarina Mlinarec s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani za redno sodelovanje pri delu Centra KemikUm Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani in vodenje različnih delavnic za mlade.

Ana Fatur s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani za aktivno udejstvuje v organih Pravne fakultete in Univerze v Ljubljani ter aktivno mednarodno udeležbo.

Gregor Tim Grünfeld s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani za udejstvovanje v številnih obštudijskih dejavnostih.

Skupina študentk z Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani za aktivno sodelovanje na tekmovanju Ecotrophelia Slovenija 2018 (Pia Čepič, Urška Hiter, Katjuša Mežek).