Datum objave: 30.01.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Novice o konzorciju 

Univerza CY Cergy Paris Université je septembra prijavila projekt na razpis, ki ga je objavila Francoska nacionalna raziskovalna agencija. Namen razpisa je bil zagotoviti francoskim univerzam dodatna sredstva za izvajanje projekta evropske univerze. Univerza CY Cergy Paris Université je bila izbrana konec decembra in bo prejela 1,06 milijona evrov.  

Novo uradno ime Univerze v Cergy-Pontoiseu je Univerza CY Cergy Paris Université in vljudno prosimo, da to ime v prihodnosti uporabljate v vseh dokumentih. 

Univerza UPF pozdravlja novi sodelavki svoje ekipe za zvezo EUTOPIA: Diano Nabih, ki bo vodila DS4 in je odgovorna za DS7.2; in Aido Torres, akademsko koordinatorko za DS2.  

Ekipi za zvezo EUTOPIA na univerzi CY Cergy Paris Université se v vlogi referenta za razširjanje pridružuje Armando Uribe-Echeverria. 

Lize De Potter (univerza VUB) bo z januarjem prevzela naloge, ki jih je opravljala Carmen Mazijn. Lize se pridružuje ekipi za zvezo EUTOPIA na univerzi VUB kot nedavna diplomantka mednarodnega in evropskega prava. 

Dogodki 

Med 29. in 31. januarjem se v Ljubljani sestajajo predstavniki vseh partnerjev zveze EUTOPIA na uradnem uvodnem srečanju projekta. Vodje in sovodje DS bodo v teh treh dneh predstavili svoje naloge vsem partnerjem. Potekali bodo tudi skupni sestanki DS, da bi opredelili možne sinergije med različnimi DS. 30. januarja je predvidena tudi seja izvršilnega odbora. Urnik tega dogodka pošiljamo v prilogi

UNA organizira uvodni dogodek pilotnega projekta evropskih univerz 1EUROPE, ki bo potekal 22. januarja (od 17.30 do 20.00, sledil bo sprejem, namenjen mreženju) v prostorih Herman Teirlinckgebouw – poleg Tour & Taxis (Havenlaan 88, 1000 Bruselj). Kot glavna govornica bo nastopila Mariya Gabriel, evropska komisarka za inovacije, raziskave, izobraževanje, kulturo in mladino. Če se želite udeležiti tega dogodka, se registrirajte

V Ljubljani bo 17. junija potekala letna konferenca Združenja za regionalne študije (RSA) 2020 na temo »Transformacije: relacijski prostori onkraj urbanega in ruralnega«, ki bo organizirana v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Štiridnevna konferenca združuje znanstvenike in oblikovalce politik ter je namenjena izmenjavi novic, pogledov in rezultatov raziskav s področij regionalnih študij in znanosti, regionalnega in gospodarskega razvoja, politike in načrtovanja.  Na konferenci bo zastopanih okoli 50 različnih globalnih ozemelj, udeležili pa se je bodo tako uveljavljeni strokovnjaki kot raziskovalci na začetku poklicne poti. Več informacij o dogodku najdete tu

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani bo od 2. do 3. junija 2020 gostila letno konferenco Emerging Markets Conference Board. Letne konference EMCB so namenjene srečevanju trženjskih strokovnjakov in izvajalcev v praksi, ki jih zanimajo vprašanja in izzivi trženja ter z njimi povezana vprašanja upravljanja na nastajajočih trgih. Letošnja konferenca Emerging Markets Conference Board (EMCB) bo prva, ki bo potekala v Evropi, in bo zato tudi priložnost za osvetlitev nastajajočih trgov v evropskem okviru. Več informacij o dogodku najdete tu.

Priložnosti 

Fotografski natečaj za študente in osebje
Mreža za migracije, identiteto in prevajanje Univerze v Warwicku vabi študente in osebje vseh institucij zveze EUTOPIA, da pošljejo svoja umetniška dela, ki se ukvarjajo z raziskovalno temo »večjezičnost« v vseh njenih vidikih. Sodelovanje je zelo zaželeno.
Cilj natečaja je ponuditi priložnost za ustvarjalno predstavitev večjezičnosti z vizualnimi sredstvi ter osveščati o inovativnih pristopih k razumevanju večjezičnosti.
Avtorji prvo-, drugo- in tretjeuvrščenega dela bodo nagrajeni z Amazonovimi darilnimi kuponi. Več informacij je na voljo tu. Dela morate oddati do petka, 28. februarja, do 23.59 (GMT). 

eutopia logo lead