Datum objave: 07.02.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pod okriljem iniciative Study in Slovenia smo v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Skopju predstavniki, študenti in diplomanti Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem in Univerze v Novi Gorici v četrtek, 6. 2. 2020, izvedli informativni dogodek za kandidate iz Republike Severne Makedonije v hotelu Aleksandar Palace v Skopju.

V uvodnem pozdravu in nagovoru je veleposlanik prof. dr. Milan Jazbec izpostavil kakovost študija in življenja v Sloveniji ter povabil udeležence k vpisu na slovenske univerze.  

V okviru dogodka smo predstavili možnosti študija v Sloveniji, ponudbo obštudijskih dejavnosti, programe mobilnosti, tečaje slovenskega jezika ter druge praktične informacije. Študenti in diplomanti posameznih univerz so predstavili svojo izkušnjo v zvezi s študijem, ugodnosti za študente, delo preko študentskega servisa, vključevanje v študij in slovensko okolje.  

Dogodka se je udeležilo okoli 400 udeležencev. Zanimale so jih predvsem informacije v zvezi s prijavno-vpisnim postopkom ter priznavanjem pridobljene izobrazbe v tujini.