Datum objave: 07.02.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

… na premiero lutkovno-igrane predstave Nebo nad menoj

V Ljubljani se bo v soboto na slovenski kulturni praznik zaključil letošnji festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri s premiero predstave Nebo nad menoj v režiji Tina Grabnarja v Centru urbane kulture Kino Šiška. Uprizoritev je nastala v koprodukciji Lutkovnega gledališča Ljubljana, Slovenskega mladinskega gledališča, Univerze v Ljubljani in Centra urbane kulture Kino Šiška. Predstavo Nebo nad menoj je Univerza v Ljubljani podprla v okviru praznovanja svoje stoletnice. Do sodelovanja je prišlo zaradi želje po okrepitvi vezi med znanostjo in umetnostjo ter promocije znanosti tudi izven akademskih krogov. Pri nastajanju predstave sta sodelovali Akademija za likovno umetnost in oblikovanje ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani.  

Režiser Tin Grabnar in drugi ustvarjalci bi s predstavo radi spodbudili zavedanje o vzrokih in posledicah podnebnih sprememb; o tem, da so dogodki in ravnanje ljudi na različnih koncih globaliziranega sveta med seboj povezani in da ima vsak posameznik moč stvari spreminjati na bolje.  

Kdaj: sobota, 8. 2. 2020 ob 16.00
Kje: Kino Šiška, Ljubljana
Vstopnina: 5.00 €      

 

… na ogled razstave Med nebom in zemljo  

Ministrstvo za zunanje zadeve je včeraj odprlo razstavo Med nebom in zemljo. Razstava je skupni projekt študentov urbanizma in arhitekture Univerze v Ljubljani in Univerze Tsinghua, ki so v kitajski vasi Guoyan izgradili paviljon za letno gledališče. Z njim so sodelovali na mednarodnem konstrukcijskem natečaju za srednje šole in univerze, na katerem so med več kot sto ekipami zasedli drugo mesto. Cilj razpisa je bilo oblikovanje javnih prostorov za druženje domačinov.  

Razstava bo v prostorih Ministrstva za zunanje zadeve na ogled do konca februarja 2020.        

Vabljeni!