Datum objave: 19.02.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pisarna za prenos znanja UL je 30. januarja na Dunaj peljala raziskovalce, ki so na dogodku Start:IP predstavili 5 odličnih tehnologij avstrijskim podjetnikom in investitorjem.

Start:IP - from patent to market je dogodek avstrijskega poslovnega inkubatorja INiTS, ki vsako leto omogoči srečanje inovativnih evropskih raziskovalcev in investitorjev.

Od prijavljenih 50 tehnologij je bilo za predstavitev na samem dogodku izbranih 17 tehnologij iz 5 srednjeevropskih držav, od tega kar 5 tehnologij z Univerze v Ljubljani:

  • Urban Rudež, Fakulteta za elektrotehniko, s tehnologijo: Electrical Grids Protection - Izboljšanje nastavitve releja za zaščito pod-frekvenčnega razbremenjevanja.
  • Damir Grguraš in Luka Sterle, Fakulteta za strojništvo, s tehnologijo: Zeleno odrezavanje kovin (angl. Green Machining) - Sistem zagotavljanja dovoda kapljevite faze kriogenega medija v rezalno cono pri kriogenem odrezavanju. 
  • Odon Planinšek, Fakulteta za farmacijo, s tehnologijo: PoroSolv - Metoda in aparat za kontinuirano proizvodnjo trdnih disperzij, ki vsebujejo porozni nosilec.
  • Lev Matoh, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, s tehnologijo: Super katalizator (angl. Chilly Plating) - Metoda za nanos prevodnega sloja na plastične substrate.
  • Sebastian Dahle, Biotehniška fakulteta, s tehnologijo Plasma Swing - Mehansko samonastavljivo plazemsko orodje.

Vsem udeležencem čestitamo za uspešne predstavitve in se veselimo novih inovaciji, ki se bodo predstavile na dogodku naslednje leto.

Za več tovrstnih pobud in dogodkov spremljajte novice na spletni strani Pisarne za prenos znanja UL.

Za dodatne informacije pišite na: