Datum objave: 20.02.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Novice o konzorciju 

Z veseljem sporočamo, da je bil program podoktorskih štipendij za znanost in inovacije zveze EUTOPIA (EUTOPIA-SIF) izbran za sofinanciranje v okviru ukrepa Marie Skłodowska-Curie COFUND, ki je del okvirnega programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020 Evropske komisije.   

Projekt koordinira univerza CY Cergy Paris Université za zvezo EUTOPIA. Prvi razpis za prijavo bo objavljen jeseni 2020. Štipendisti bodo popolnoma svobodni pri izvajanju svojega raziskovalnega projekta, pri tem pa bodo deležni strokovnega mentorstva in najsodobnejše raziskovalne infrastrukture.  

Med 29. in 31. januarjem so se v Ljubljani sestali predstavniki vseh partnerjev zveze EUTOPIA na uradnem uvodnem srečanju projekta. Razpravljali so o vseh delovnih svežnjih in tudi o splošnem upravljanju projekta. Fotografije z dogodka najdete na tej povezavi, upoštevajte pa, da bo povezava po 7 dneh potekla.  

Zveza EUTOPIA nadaljuje z razvijanjem svojega izobraževalnega modela. Potem ko smo izbrali prve učne enote z oznako zveze EUTOPIA, začenjamo proces t. i. učnih krogov. Ti bodo podpirali profesorje, odgovorne za enote z oznako zveze EUTOPIA, pri povezovanju s kolegi v zvezi in pri razvijanju medinstitucionalnih učnih skupnosti.  

20. in 21. februarja se bodo učitelji prvih šestih učnih enot prvič zbrali na seminarju na kampusu Univerze v Warwicku. Izmenjali bodo izkušnje in opredelili svoje potrebe za doseganje povezljivosti v zvezi EUTOPIA. Z njihovim prispevkom bo ekipa za razvoj učnega načrta zveze EUTOPIA dobila informacije, potrebne za vzpostavitev celovitega učnega kroga pozneje spomladi.  

Sestanek projekta EUTOPIA 2050 

Univerza Pompeu Fabra bo 20. in 21. februarja organizirala srečanje, posvečeno več temam DS4, ustvarjanje prostora. Predstavniki za DS4 vseh partnerjev zveze EUTOPIA bodo tako imeli priložnost za srečanje v Barceloni. 

Prihajajoči dogodki 

Evropski konzorcij inovativnih univerz organizira dogodek na visoki ravni, ki bo nudil priložnost za razpravo o prihodnosti evropskih univerz. Dogodka se bo udeležila evropska komisarka Mariya Gabriel, ki bo predstavila svoje poglede glede treh ključnih vprašanj o prihodnosti evropskih univerz. Dogodek bo potekal 4. marca 2020 med 15.00 in 18.00 (CET) v Palais des Académies v Bruslju. Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna prijava. Več informacij o dogodku in prijavi je na voljo na tej povezavi.   

Opomnik  

Pošiljamo prijazen opomnik, da poteka fotografski natečaj za študente in osebje, ki ga organizira Univerza v Warwicku. Natečaj je priložnost, da pošljete umetniška dela, ki obravnavajo raziskovalno temo »večjezičnost« v vseh njenih vidikih. Sodelovanje je zelo zaželeno.  

Avtorji prvo-, drugo- in tretjeuvrščenega dela bodo nagrajeni z Amazonovimi darilnimi kuponi. Več informacij je na voljo tu. Ne pozabite, da morate svoja dela oddati do petka, 28. februarja, do 23.59 (GMT)