Datum objave: 05.03.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Letošnji festival Bobri, ki je bil že dvanajsti, je bil posvečen povezavi med umetnostjo, znanostjo in tehnologijo. Sodelovala je tudi Univerza v Ljubljani, saj dajemo velik poudarek interdisciplinarnosti. Festival se je končal s predstavo Nebo nad menoj, pri kateri so sodelovali naši študenti in alumni.

Predstava Nebo nad menoj, ki jo je režiral Tin Grabner, je nastala v koprodukciji Lutkovnega gledališča Ljubljana, Univerze v Ljubljani, Centra urbane kulture Šiška in Slovenskega mladinskega gledališča. Tema je bila podnebne spremembe. Ustvarjalci in nastopajoči so želeli spodbuditi zavedanje o vzrokih in posledicah podnebnih sprememb; o tem, da so dogodki in ravnanje ljudi na različnih koncih globaliziranega sveta med seboj povezani in da ima vsak posameznik moč stvari spreminjati na bolje. Zgodba se je odvijala na Arktiki, glavni junak pa je bil mlad polarni medved Nanook.

Več o sodelovanju Univerze v Ljubljani na festivalu Bobri si lahko ogledate v videu.

 

Zahtevana stran/sekcija vsebuje elemente, ki za delovanje potrebujejo uporabnikovo soglasje za shranjevanje piškotkov (vdelane youtube, facebook video vsebine...).