Datum objave: 30.03.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Zaradi pandemije virusa COVID-19 se vse naše univerze znotraj EUTOPIE soočajo z novimi izzivi. Vpliva namreč na naše delo in vsakdanje življenje ter nas spodbuja k iskanju novih načinov dela in učenja na daljavo z ločenih lokacij ob hkratnem prizadevanju, da bi ostali skupaj, kot eno samo omrežje. Vsekakor nas spodbuja k iznajdbi novih delovnih tokov. Trenutno izvajamo virtualno čezmejno komunikacijo, ki bo predstavljala del mednarodne in inovativne identitete zveze EUTOPIA.

Menimo, da bo naš projekt prihodnje evropske univerze zaradi te težave pridobil na vrednosti, saj bomo medsebojno sodelovali na drugačne načine. Iz tega svetovnega izziva želimo ustvariti nekaj pozitivnega. Skupaj smo močnejši in upamo, da bomo z združenim znanjem in povezanostjo zgradili prihodnost.

Prepričani smo, da smo sposobni na drugačen način zagotoviti poučevanje, prizadevanja na raziskovalnem področju in administrativno stabilnost za naših 165.000 študentov in 30.000 akademikov in upravnih uslužbencev.

Naših šest univerz je sprejelo ustrezne ukrepe, da bi zaščitile svoje skupnosti. Podrobnosti so na voljo na spletnih straneh članic zveze EUTOPIA:

Redno bomo objavljali obvestila o vplivu virusa COVID-19 na časovne okvire našega projekta.