Datum objave: 02.04.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

NOVICE O KONZORCIJU

Obvestilo o COVID-19

COVID-19 trenutno vpliva na delovanje vseh univerz članic zveze EUTOPIA, vendar pa je vzpostavljena upravna kontinuiteta, da lahko zaposleni delajo od doma. Na spodnji povezavi bomo redno objavljali informacije o stanju glede COVID-19 pri partnerjih zveze EUTOPIA.

https://eutopia-university.eu/covid-19/ 

PRILOŽNOSTI

Ljubljanski doktorski programi

Univerza v Ljubljani je objavila razpis za vpis v 21 doktorskih programov za študijsko leto 2020/2021. Razpis in informacije o razpisnih rokih in dokumentaciji so na voljo na spodnji povezavi.

Za več informacij se obrnite na Jeleno Tomažin ().
https://www.uni-lj.si/studij/doktorski/razpis2021 

Razpis za zbiranje predlogov: Projektni doktorat na univerzi CY Cergy Paris Université

Raziskovalna šola za humanistiko, ustvarjanje in dediščino (EUR, PSGS HCH) na univerzi CY Cergy Paris Université bo na začetku študijskega leta 2020 sprejela študente, ki se želijo vključiti v program projektnega doktorskega študija. Razpis je namenjen pridobitvi teh bodočih doktorskih študentov.

Raziskovalna šola za humanistiko, ustvarjanje in dediščino, zmagovalka tretjega »Programme d‘Investissements d‘Avenir« (PIA3), povezuje komponente humanističnih in družboslovnih ved na univerzi CY Cergy Paris Université s štirimi šolami, ki delujejo na področju inovacij in dediščine: Nacionalno višjo šolo za arhitekturo v Versaillesu (ENSAV), Nacionalno višjo šolo za krajinsko arhitekturo v Versaillesu (ENSP) in Nacionalnim inštitutom za dediščino (INP), ki so vključeni v Fundacijo za dediščinske znanosti, ter Nacionalno višjo šolo za umetnost Pariz-Cergy (ENSAPC).

Izvirnost projekta je, poleg usklajevanja študijske ponudbe na področju humanističnih in družboslovnih ved na univerzi Paris Seine, ki je zdaj univerza CY Cergy Paris Université, v tem, da vzpostavlja študij, ki temelji na projektnem raziskovanju na magistrski in doktorski stopnji. Članice, ki tvorijo univerzitetno raziskovalno šolo, univerza in posamezne šole, so usmerjeni k istemu cilju: razvijati raziskave na svojih področjih s poudarkom na raziskovalnih praksah, usklajenih z dejavnostmi strokovnjakov, ki jih izobražujejo. Poudarek na projektnih raziskavah je v tej perspektivi pomembna značilnost znanstvene dejavnosti Raziskovalne šole za humanistiko, ustvarjanje in dediščino.

Začetek razpisa: ponedeljek, 23. marca 2020, ob 12.00. Zaključek razpisa: torek, 30. aprila 2020, ob 12.00.

Prijave morajo biti oddane na platformi razpisa na naslovu: https://aac-doctoratparprojet.u-cergy.fr/EsupDematEC/login

Dokumentacija za prijavo na razpis je na voljo spodnjih povezavah.
Vpis na doktorski študij, ki temelji na praksi
Pravila in pogoji za prijavo 

KOLEDAR

20. april
Rok za prijavo na skupni doktorski program (Cotutelle) zveze EUTOPIA
Rok za zgodnjo prijavo na Ljubljansko doktorsko poletno šolo

30. april
Rok za prijavo na Pariško poletno šolo za socialno delo (EPSS)

1. maj
Rok za prijavo na poletne šole univerze VUB.