Datum objave: 25.05.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

 Konferenca Erasmus+ projekta GameIT

 

Zaključna konferenca projekta Gamestorming for Innovative Teaching je potekala 15. maja 2020. Konferenca je bila predvidena v Wroclawu na Poljskem, ampak je zaradi trenutnih razmer potekala virtualno.

 

Tematika konference je bila uporaba iger v izobraževanju. Udeleženci so si lahko ogledali 15 zanimivih predstavitev, kjer so bile predstavljene izobraževalne igre, ki so nastale v okviru projekta, ter druge zanimive igre za namen poučevanja.

 

Poleg treh predavateljev iz Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, ki aktivno sodelujejo na projektu, se je konference s predstavitvijo udeležila tudi predavateljica iz Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter predavatelji iz Poljske, Romunije, Norveške in Španije. Konference se je udeležilo skoraj 100 poslušalcev iz celotne Evrope, poleg omenjenih držav še iz Portugalske, Islandije, Nemčije, Madžarske, Italije, Latvije, Bolgarije, Turčije, ter tudi iz Katarja.

 

Vse predstavitve iz konference si lahko ogledate na spletni strani projekta.

 

Več o projektu:

Glavni cilj projekta je bil razvoj petih izobraževalnih iger, s katerimi bodo študenti razvijali kompetence 21. stoletja, kot so komunikacijske in sodelovalne veščine, kreativno in logično razmišljanje ter odprtost do medkulturnih razlik. Vse igre bodo na voljo na spletni strani projekta.