Datum objave: 05.06.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabljeni na spletni seminar Organizacijsko prilagajanje v kriznih časih, ki bo v torek, 9. junija 2020, ob 17. uri. Gosti bodo prof. Vaughn Tan, University College London’s School of Management; prof. Sameer B. Srivastava, Haas School of Business, Univerza Berkeley; prof. Tamara Pavasović Trošt, Ekonomska fakulteta Univerza v Ljubljani. Prijavite se na http://raziskave.ef.uni-lj.si/a/882

V sedanjih negotovih časih je bilo veliko podjetij prisiljenih poslati zaposlene na čakanje in množično odpuščati, nekatera pa so celo propadla. Kaj smo se naučili iz dvomesečne krize? Spletni pogovor bo osvetlil, kako se lahko podjetja prilagodijo negotovi situaciji, pa tudi kako lahko organizacije vnaprej načrtujejo in se preoblikujejo, da postanejo prilagodljivejše. Dva vodilna specialista s področja organizacijskega prilagajanja negotovim situacijam bosta izluščila nekaj glavnih lekcij, ki smo se jih naučili iz ugotovljenih vplivov covida-19 na majhna podjetja, ter ponudila vpoglede, kako se podjetja lahko dolgoročno prilagodijo negotovosti in jo vključijo v svoje načrtovanje.

Obravnavali bomo naslednja vprašanja:

  • Kako se lahko majhna podjetja prilagodijo in stabilizirajo v kriznih časih? Se lahko preoblikujejo, da postanejo inovativnejša in prilagodljivejša na negotove situacije, ter kako?
  • Katera podjetja so bila uspešnejša pri prilagajanju na krizo covid-19? Katere strategije, strukture in procesi so se izkazali kot najuspešnejši?
  • Katera so najpomembnejša vprašanja pri izgradnji dolgoročne sposobnosti prilagajanja in načrtovanja v časih negotovosti? 

Prof. Vaughn Tan je profesor na University College London’s School of Management. Doktoriral je na harvardski univerzi leta 2013 iz organizacijskega vedenja. Njegova najnovejša knjiga The Uncertainty Mindset (Columbia University Press, 2020) se osredotoča na kulinarično industrijo in pojasnjuje, kako lahko organizacije namerno izkoristijo negotovost ter se preoblikujejo, da postanejo inovativnejše in prilagodljivejše. S svojimi sodelavci je prof. Tan pripravil serijo vodnikov za odziv na koronavirus v živilski industriji. V svojih predhodnih raziskavah je izpostavil, kako lahko nejasni cilji skupine in vloge članov povečajo prilagodljivost skupine in njeno sposobnost inoviranja. 

Prof. Sameer B. Srivastava je profesor in predstojnik katedre Harolda Fursta za filozofijo in vrednote upravljanja na Haas School of Business, Univerza Berkeley. Doktoriral je na harvardski univerzi leta 2012 na temo organizacijskega vedenja. Na Univerzi Berkeley poučuje MBA predmet Moč in politika v organizacijah ter je sodirektor ustanove Berkeley-Stanford Computational Culture Lab. Njegove raziskave so bile objavljene v znanstvenih revijah, kot so American Journal of Sociology, American Sociological Review, Administrative Science Quarterly, Management Science in Organization Science, ter v časopisih The New York Times, Fortune, The Wall Street Journal, Financial Times in Forbes.

Prof. Tamara Pavasović Trošt je docentka sociologije na katedri za Mednarodno ekonomijo in mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti. Magistrirala je iz političnih znanosti na ameriški univerzi Syracuse in doktorirala na Harvardu 2012, kjer je tudi prejela nagrado za odličnost za svoje pedagoško delo. Kot raziskovalka je bila nekaj časa zaposlena tudi na univerzah v Gradcu in na Princetonu. V svojem znanstvenem delu se ukvarja z vprašanji nacionalizma in identitetnih politik, o katerih ima objavljene članke v revijah kot so Nations & Nationalism in Memory Studies.