Datum objave: 10.06.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

NOVICE O KONZORCIJU

Rezultati razpisa za skupni doktorski program (Cotutelle) zveze EUTOPIA za leto 2020

Zveza EUTOPIA in Pobuda za odličnost CY objavljata rezultate razpisa za skupni doktorski program zveze EUTOPIA za leto 2020, ki je bil objavljen januarja.
 
Med 21 projekti, ki so jih skupaj predložili raziskovalci in laboratoriji iz Pobude CY (univerza CY Cergy Paris Université in ESSEC) ter partnerske univerze (Warwick, VUB, Ljubljana, Pompeu Fabra), je bilo s štirimi partnerji zveze EUTOPIA izbranih 12 skupnih doktorskih projektov. Izbrane projekte bo sofinancirala Pobuda CY v skupni višini 1,02 milijona evrov.  
 
Podrobne rezultate najdete na spodnji povezavi. 
Ta razpis je v znanstveni skupnosti Pobude CY vzbudil veliko zanimanja. Vodjem projektov se zahvaljujemo za zanimanje in zagnanost.https://mcusercontent.com/569998488de687a4aea0dac5b/files/55d911dd-a50f-479e-b783-52343d231932/2020_11_29052020_Results_Co_Tutelle_Programme.pdf 

PRILOŽNOSTI

Poziv k oddaji prispevkov: Revija Teorija in praksa – Special COVID-19 Crisis Issue 
Teorija in praksa poziva k oddaji prispevkov v angleškem jeziku za posebno številko revije, posvečeno ključnim družbenim izzivom ob kriznih odzivih na COVID-19.

Rok za oddajo prispevkov:    
Od: 15. maja 2020
Do: 17. januarja 2021

Cilj posebne številke revije Teorija in praksa je avtorjem in avtoricam omogočiti, da analizirajo: (1) krizo COVID-19; (2) odzive na krizo na nacionalni ali mednarodni ravni; in/ali (3) s tem povezana vprašanja z različnih družboslovnih vidikov. Iščemo prispevke, ki se bodo tematiki posvetili z vidikov sociologije, političnih ved, mednarodnih odnosov, obramboslovja in varnostnih študij, komunikacijskih ved, prava itd. Iščemo tudi prispevke na temo človekovih pravic med krizo COVID-19 ter prispevke o razmerjih moči, svetovnem redu in Evropi po COVID-19.  Multi- in interdisciplinarni pristopi, ki vključujejo več avtorjev, so zelo dobrodošli.

Revija je indeksirana v naslednjih bazah: https://www.fdv.uni-lj.si/en/journals/science-journals/teorija-in-praksa/abstracting-indexing-service.

Več informacij najdete spodaj.
https://www.fdv.uni-lj.si/en/news-and-information/news-and-notifications/call-for-papers-journal-teorija-in-praksa-(theory-and-practice)-special-covid-19-crisis-issue 

OPOMNIK

Mednarodna poletna šola v Barceloni (BISS)
Izolacija nam je vsem ponudila neobičajne priložnosti za refleksijo in smiselno je razmisliti o tem, kako dojemamo čas: je realen ali iluzoren?  Kako se spreminja komunikacija v soočenju z negotovim in spreminjajočim se svetom ter kako naj uporabljamo medije? Kako družbena omrežja oblikujejo informacije, ki jih prejemamo, in tiste, ki jih pošiljamo, ko se ne moremo srečati v živo? Ali so tudi neenakosti v zdravju same po sebi pandemija? Kako dogodki 21. stoletja vplivajo na preučevanje človekovih pravic? Ta in druga vprašanja bodo v ospredju BISS 2020, ki bo odprla tudi prostor za razpravo o ekologiji in socialni pravičnosti, pravu in spominu, športnem upravljanju, socialnih inovacijah, avdiovizualnem ustvarjanju, brexitu in drugem.

Upamo, da bodo študenti zveze EUTOPIA izkoristili priložnost ter čez poletje pridobili kreditne točke v družbi naših profesorjev, študentov UPF in študentov z vsega sveta! 

Prijave so odprte do 19. junija. Študente, ki imajo morebitna vprašanja ali potrebujejo dodatne informacije, preden se prijavijo, vabimo, da stopijo v stik z nami. Študenti zveze EUTOPIA, ki želijo spletno svetovanje, lahko izpolnijo obrazec s podatki o svoji razpoložljivosti in naša ekipa se bo z njimi dogovorila za video klic. Upamo, da bomo lahko študente zveze EUTOPIA že kmalu pozdravili na BISS 2020. 

Prvi teden zveze EUTOPIA, ki ga organizira univerza CY Cergy Paris Université 
Univerza CY Cergy Paris Université bo od 29. junija do 3. julija gostila prvi teden zveze EUTOPIA od šestih, načrtovanih v okviru projekta EUTOPIA 2050.
Namen prvega tedna zveze EUTOPIA v letu 2020 v zvezi z določeno tematiko je:

  • okrepiti identiteto in kulturo zveze ter proslaviti zvezo; 
  • vse naše študente in osebje vključiti v ta dogodek;
  • poskrbeti za obveščanje o dogodku na francoski lokalni in regionalni ravni;
  • združiti vse ključne akterje projekta; 
  • doseči napredek v zvezi z načrtovanimi ukrepi projekta;  
  • udeležencem predstaviti akademsko in kulturno okolje univerze CY Cergy Paris Université.

V tem tednu so načrtovani: sestanki, konference, delavnice, tekmovanja, kulturni obiski in ogledi univerze. Vključeni akterji so predsedniki in podpredsedniki, vodje in sovodje DS, vodje ukrepov ter študenti, osebje, akademiki in raziskovalci iz šestih partneric zveze EUTOPIA.

Zaradi trenutnih sanitarnih razmer bo prvi teden zveze EUTOPIA potekal v virtualni različici.

Spodaj si oglejte napovednik in pasico o tem dogodku. Kmalu bo na voljo več informacij!
https://www.youtube.com/watch?v=7i6NjPSn6os
https://mcusercontent.com/569998488de687a4aea0dac5b/_compresseds/e28b7360-5805-43dd-89eb-421b75b4f99d.jpg 

KOLEDAR

19. junij
Rok za spletno prijavo na Mednarodno poletno šolo v Barceloni 

29. junij–3. julij
Prvi teden zveze EUTOPIA 

13.–24. julij
Mednarodna poletna šola v Barceloni 

6.–17. julij
Poletna šola v Bruslju in na Dunaju o oblikovanju politik v EU: Analiziranje varnosti ljudi v današnji EU 

Julij–avgust
Poletne šole Univerze v Ljubljani