Datum objave: 22.06.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerza CY Cergy Paris bo od 29. junija do 3. julija gostila prvega od šestih mednarodnih dogodkov zveze EUTOPIA (Eweek), načrtovanih v okviru projekta EUTOPIA 2050. Na dogodku bo sodelovalo vseh šest univerz, ki so članice zveze EUTOPIA, to so Univerza v Ljubljani, organizatorica dogodka CY Cergy Paris Université, Vrije Universiteit Brussel, Univerza v Göteborgu, Univerza Pompeu Fabra v Barceloni in Univerza v Warwicku.

Zaradi situacije nastale zaradi virusa covid-19 se je zveza odločila za digitalizacijo prvega EUTOPIA tedna, ki bo od 29. junija do 3. julija v celoti potekal preko spleta. Registracije za EUTOPIA teden so že odprte.

V petih dneh se bodo zvrstila delovna srečanja, pa tudi drugi dogodki in dejavnosti, kot so kulturni izleti, konference o trajnostnih kampusih in digitalni vključenosti, delavnice o mednarodni mobilnosti in evropskih razpisih, natečaji, opoldanske razprave, odkrivanje univerze CY Cergy Paris in video predstavitve študentskih združenj. Spodaj lahko najdete celoten program tedna zveze EUTOPIA skupaj s povezavo za prijavo na dogodke, ki so odprti za vse, kot tudi informacije o dveh natečajev, ki bosta potekala v času Eweek-a.

Dogodki, ki so odprti za vse

Dve konferenci
Konferenca »Trajnostni kampusi« bo namenjena izmenjavi strokovnega znanja partnerjev o tej temi, razpravi o modelu strateškega in skupnega sodelovanja univerz z njihovimi regijami, kraji in skupnostmi ter snovanju sodelovanja znotraj zveze EUTOPIA. Skupna konferenca »Digitalna vključenost« bo namenjena izmenjavi strokovnega znanja med zvezami evropskih univerz. Svojo udeležbo so že potrdile ARQUS, CHARM-EU in univerzitetna zveza CIVIS.

Registracija na konferenco »Trajnostni kampusi« je dostopna tu.
Registracija na konferenco »Digitalna vključenost« je dostopna tu.
Youtube povezava na konferenci bo dostopna tu.

Štiri kulturni izleti in deset predstavitev CY Cergy Paris Université
CY Cergy Paris Université se ponaša z bogato kulturno in umetniško zgodovino kot kraj, kjer se je razvijal impresionizem, in vabimo vas, da odkrijete našo regijo. Kulturni izleti, ki bodo dostopni na družbenih omrežjih zveze EUTOPIA, vam bodo omogočili odkrivanje številnih znamenitosti Cergyja in njegove okolice. Seveda ste vabljeni, da jih v prihodnosti spoznate tudi v živo.

Youtube povezava na kulturni izlet bo dostopna tu.

Odkrijte CY Cergy Paris Université in njena inovativna učna okolja s pomočjo kratkih video predstavitev osebja, študentov in deležnikov. Dobili boste dobro predstavo o univerzi, kot bi bili na mestu samem.

Drugi interni dogodki za vabljene udeležence

Študentski forum
Forum bodo vodili predstavniki študentov zveze EUTOPIA. Odprt je za vse študente, ki bodo ob tej priložnosti zagnali študentski možganski trust in razpravljali o naslednji temi: »Graditev evropskih univerz: k trajnostni univerzi. Kako doseči cilje trajnostnega razvoja ZN na univerzah: kakšna je vloga študentov?«

Forum bo pomembna priložnost za izmenjavo dobrih praks partnerjev zveze EUTOPIA s perspektive študentov.

Registracija na študentski forum je dostopna tu.

Dve delavnici
Delavnici, naslovljeni »Dobre prakse pri sprejemanju študentov po kriznih razmerah« in »Evropski razpisi: k strategiji zveze EUTOPIA«, bosta skupnosti zveze EUTOPIA omogočili izmenjavo dobrih praks in izkušenj na teh področjih.

Registracija na delavnici je dostopna tu.

Razprave 
Razprave, ki jih bodo vodili študenti univerze CY Cergy Paris Université, bodo v živo prenašali na YouTubu, posnetek pa bo na voljo na Facebooku.

Teme: »Odprta znanost«, »Bazar znanj« in »Mednarodna mobilnost«.

Registracija na razprave je dostopna tu.

Študentska združenja
Da bi bolje spoznali študentsko življenje na univerzah zveze EUTOPIA, vas vabimo, da si na družbenih omrežjih ogledate video predstavitve študentskih združenj.

Več informacij je dostopnih na spletni strani.

Veselimo se vaše udeležbe na prireditvi našega evropskega zavezništva.