Datum objave: 04.08.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Zveza EUTOPIA je v okviru prestižnega programa Obzorje 2020 prejela dva milijona evrov za projekt EUTOPIA–TRAIN v okviru delovnega programa Science with and for Society (SwafS). To je že drugi uspešen projekt. Februarja je bil že odobren projekt COFUND v okviru programa Marie Sklodowska-Curie Actions.

Projekt EUTOPIA–TRAIN bo povezal raziskovalne in študentske skupnosti članic zveze EUTOPIA z lokalnimi in mednarodnimi javnimi in zasebnimi deležniki v vseh šestih državah, iz katerih prihajajo članice zveze (Univerza v Ljubljani – Slovenija, Univerza Vrije Bruselj – Belgija, Univerza CY Cergy Paris – Francija, Univerza v Göteborgu – Švedska, Univerza Pompeu Fabra iz Barcelone – Španija in Univerza v Warwicku – Velika Britanija). Projekt bo povečal tudi raziskovalne zmogljivosti vseh šestih univerz zveze EUTOPIA tako na področju družboslovja kot tehnoloških ved. Z EUTOPIA–TRAIN želimo ustvariti medinstitucionalno strategijo, ki bo temeljila na skupnem upravljanju in konceptu celovitega akademskega okolja, osredotočenega na raziskovalno sodelovanje.

EUTOPIA je s prejetimi sredstvi za omenjeni projekt znova dokazala, da uspešno deluje že v pilotni fazi in da je več kot le univerzitetna mreža. Naša vizija je povezovanje študentov, raziskovalcev, profesorjev in gospodarstva, s čimer želimo prispevati k reševanju sodobnih globalnih izzivov družbe.