Datum objave: 22.09.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

8. mednarodna konferenca o dodiplomskem raziskovanju (ICUR) bo potekala med 29. in 30. septembrom 2020. Dogodek bo organizirala Univerza v Warwicku in bo vključeval tudi študente zveze EUTOPIA, ki bodo prek video povezave predstavili svoje raziskave partnerskim univerzam po svetu.


Na letošnji 48-urni konferenci bodo z ustnimi predstavitvami in predstavitvami v obliki posterjev sodelovali študenti iz univerz na petih celinah. Konferenca ICUR 2020 se povezuje z več ustanovami kot kadar koli prej in bo tako virtualno povezala študente, ki bodo predstavili svoje prispevke, z univerz zveze EUTOPIA s študenti iz kampusov Univerze Monash v Melbournu in Maleziji, s Tehnološke univerze Nanyang v Singapurju (NTU), Univerze v Leedsu, fakultete Baruch College, univerze City University of New York, Univerze Britanske Kolumbije, Univerze v Nebraski–LIncoln in Stellenbosch.

Razpored ustnih predstavitev za vsako sodelujočo ustanovo si lahko ogledate na icurportal.com.  
 
Za virtualno udeležbo na konferenci ICUR 2020 prenesite aplikacijo ICUR in se registrirajte. Kar od doma si oglejte predavanja, sodelujte, komunicirajte in postavljajte vprašanja. Dokler ste prijavljeni v aplikacijo ICUR, boste imeli dostop do katere koli razprave, ki trenutno poteka, ne glede na to, v katerem časovnem pasu živite. Aplikacijo lahko v trgovinah Apple in Google Play prenesete v mobilne in namizne naprave.
 
Pridružite se konferenci – oglejte si predavanje, prisluhnite predavateljem in obiščite virtualne poster sekcije.  Povežite se s predavatelji in publiko, postavljajte jim vprašanja in z njimi komunicirajte ter se počutite kot del resnično interdisciplinarne mednarodne akademske konference.

Osrednja predavateljica
Ekipa ICUR letos z veseljem pozdravlja osrednjo predavateljico Helen Keen, ki bo nastopila 30. septembra. Helen je nagrajena ustvarjalka in poljudnoznanstvena pisateljica. V svoji oddaji na radiu BBC Radio 4 o zgodovini in razvoju človeških poletov v vesolje »It is Rocket Science« združuje znanost in komedijo. Oddaja, ki so jo kritiki pohvalili, je prejela nagrado 2013 WISE Media Award in je bila nominirana za nagrado 2015 Writers' Guild of Great Britain. Helen je v svoji karieri organizirala prvi večer komedije v raziskovalnem središču CERN v Švici ter nastopala v seriji na programu National Geographic z naslovom StarTalk (Zvezdni pogovori) z voditeljem Neilom deGrasse Tysonom, v kateri je govorila o povezovanju med pop kulturo in znanostjo. Revija WIRED je prepoznala njen inovativni pristop k obravnavanju dejstev in ji dodelila štipendijo za inovacije. 
 
Razprava nekdanjih diplomantov dodiplomskih raziskovalnih programov
Vzemite si nekaj časa in se udeležite javne razprave nekdanjih diplomantov, na kateri bodo predavatelji, ki so nastopali na prejšnjih konferencah ICUR, govorili o pomenu dodiplomskega raziskovanja za njihove kariere in osebni razvoj.  
 
Prenesite aplikacijo ICUR za mobilne telefone ter se registrirajte in se nam pridružite na konferenci oziroma se z namizno aplikacijo udeležite spletnih seminarjev prek platforme Zoom.

icur