Datum objave: 28.09.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani (UL EF) se lahko pohvalijo z novim uspehom, saj se je njihov magistrski program »International Master in Business and Organisation (IMB)« uvrstil na 77. mesto prestižne lestvice Financial Timesa, ki zajema najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu. V primerjavi z lanskim letom se je povzpel za kar deset mest.

Lestvica Financial Timesa je v mednarodni poslovni javnosti še vedno najbolj prepoznavna, uveljavljena in upoštevana. Uvrstitev na lestvico predstavlja znak kakovosti programa in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Ključna elementa, ki vplivata na razvrstitev, sta poleg programa, učiteljev, internacionalizacije in stikov s poslovno skupnostjo predvsem zaposljivost ter plača diplomantov po zaključku študija in tri leta kasneje. Letos so na UL EF še posebej ponosni na dejstvo, da se je program povzdignil za kar deset mest ter obenem po merilu kakovosti glede na šolnino in dolžino študija še vedno ostal šesti najboljši izmed vseh, ki kotirajo na tej prestižni lestvici.

Uvrstitev na lestvico pa ni samo znak prestiža, temveč diplomantom programa IMB omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela, za UL EF pa pomeni potrditev kakovosti in ugleda v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja.

Več …