Datum objave: 15.10.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Novice o konzorciju

Naslednji teden zveze EUTOPIA: rezervirajte si datum!
Univerza v Warwicku bo od 23. do 27. novembra 2020 gostila drugi teden zveze EUTOPIA.
Teden zveze EUTOPIA bo vključeval vrsto dogodkov, namenjenih notranjim in zunanjim deležnikom: rezervirajte si datum!
Dodatne informacije, vključno s programom, bodo na voljo kmalu. 

Dogodki 

Mednarodna konferenca o dodiplomskem raziskovanju 2020
Zahvaljujemo se 35 študentskim predavateljem iz partnerskih univerz zveze EUTOPIA (razen Univerze v Warwicku) in članom občinstva, ki so sodelovali na Mednarodni konferenci o dodiplomskem raziskovanju (ICUR) 29. in 30. septembra 2020.

Študenti zveze EUTOPIA so na videosrečanjih predstavili svoje raziskovalne projekte partnerskim univerzam ICUR po vsem svetu. Predstavili in razpravljali so o različnih temah, od »Stanovanja v Sankt Peterburgu: zagotavljanje varnih, primernih in cenovno dostopnih stanovanj za vse« do »Protein gp6 aktivira litični življenjski cikel bakteriofaga GIL01, ki okuži Bacillus thuringiensis«. V dveh dneh se je na ICUR zvrstilo 109 srečanj, ki so dosegla več kot 2500 edinstvenih ogledov.

Zaradi spreminjajočih se omejitev v povezavi s COVID-19 je bilo načrtovanje konference letos še posebej zahtevno, zato se Univerza v Warwicku še posebej zahvaljuje vsem članom osebja zveze EUTOPIA, ki so omogočili sodelovanje svojih institucij. Veselimo se ponovnega srečanja na ICUR 2021! 

Priložnosti

PROGRAM

PODOKTORSKIH ŠTIPENDIJ ZA ZNANOST IN INOVACIJE EUTOPIA-SIF 

S prvim razpisom za prijave, ki se odpira 19. oktobra in bo veljaven za študijsko leto 2020/21, zveza EUTOPIA imetnikom doktorata ali enakovrednega naslova, katerega koli državljanstva, ponuja 20 štipendij v programu podoktorskih štipendij za znanost in inovacije zveze EUTOPIA (EUTOPIA-SIF), ki jih v okviru ukrepov Marie Skłodowska-Curie sofinancira program Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

Namen programa je okrepiti raziskovalni potencial in poklicne možnosti mladih raziskovalcev. Kandidati, izbrani na razpisu za leto 2020/21, morajo dokazati, da so sposobni prispevati izvirne rešitve za družbene izzive na petih ključnih raziskovalnih področjih, začrtanih v programu. Kot akademski strokovnjaki bodo prispevali k razumevanju in oblikovanju rešitev za težave, s katerimi se sooča planet z omejenimi viri in zapletenimi družbenimi vprašanji.

Interdisciplinarno povezovanje je dobrodošlo, k prijavi pa spodbujamo tudi raziskovalce s področja umetnosti in humanistike. Izbrana raziskovalna področja so podrobno opisana na spletni strani zveze EUTOPIA (povezava spodaj).

Platforma za prijave na prvi razpis za zbiranje predlogov bo odprta 19. oktobra 2020. Rok za oddajo predlogov je 11. januar 2021
Obiščite spodnjo povezavo in preberite kratek priročnik, če želite izvedeti več o tem programu.
Dodatne informacije
Kratek priročnik
Sporočilo za javnost 

Doktorski študij na Šoli za sodobne jezike in kulture Univerze v Warwicku.
Razmišljate o doktorskem študiju?
Šola za sodobne jezike in kulture (SMLC) Univerze v Warwicku ponuja magistrske/doktorske programe na smereh francistike, germanistike, hispanistike, italijanistike ter prevajanja in transkulturnih študij. SMLC vabi k prijavi vse študente, ki želijo pridobiti eno od številnih doktorskih štipendij iz notranjih ali zunanjih virov.

Za več informacij obiščite spodnjo povezavo.
Več informacij
Spletno mesto za prijavo 

Opomnik

WeDiscover Days Barcelona: Zveza EUTOPIA in izziv evropskih mest
Univerza Pompeu Fabra bo 28., 29. in 30. oktobra 2020 organizirala WeDiscover Days Barcelona, ki bodo predstavljali izhodišče za odprti izziv za inovacije, sestavni del delovnega svežnja 4 (»Ustvarjanje prostora«).
Dogodek je zasnovan in temelji na tesnem sodelovanju s strokovnjaki, institucijami, kulturnimi centri ter drugimi socialnimi in lokalnimi partnerji.

Dodatne informacije in program dogodka najdete na spodnji povezavi.
Dodatne informacije
Program 

Koledar 

19. oktober
Začetek razpisa za program EUTOPIA-SIF

28.–30. oktober
WeDiscover Days Barcelona

5.–24. november
Spletni festival UNI.MINDS

23.–27. november
Teden zveze EUTOPIA

16.–19. november
Mednarodna konferenca mladih v Göteborgu

11. januar
Rok za prijavo na program EUTOPIA-SIF

18. januar 2020–25. marec 2021
Program UPF Barcelona za interdisciplinarni študij (BaPIS)