Datum objave: 26.10.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V organizaciji ASEF – American Slovenian Education Foundation (Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija) je združenih okrog 50 slovenskih profesoric in profesorjev v tujini, ki v svoje raziskovalne skupine v okviru ASEF Junior Fellows sprejemajo na praktično usposabljanje slovenske študentke in študente.

ASEF štipendira desettedenske raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in na Novi Zelandiji s področja fizike, matematike, strojništva, elektrotehnike, računalništva, biologije, medicine, (bio)kemije, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije in humanistike.

Štipendije so namenjene študentom vseh stopenj študija. ASEF nadarjenim slovenskim študentkam in študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri. Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in izmenjavo znanja med Slovenijo in odličnimi tujimi univerzami.

Več informacij poiščite v razpisu na www.asef.net/junior-fellows. Informacije glede sodelujočih profesorjev in institucij pa so na voljo na naslednji spletni povezavi www.asef.net/research-areas-details-asef.

asef small