Datum objave: 12.11.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

17. novembra ob 9. uri spoznajte dr. Jureta Leskovca iz Pinteresta na panelu dneva, posvečenega pametni prihodnosti.

Dr. Jure Leskovec je glavni znanstvenik na Pinterestu, profesor računalništva na Stanfordu in soustanovitelj Inštitut Asef za izobraževanje in raziskovanje. Mladi znanstvenik in podjetnik bo s sopanelisti razpravljal o tem, kako znanstvene raziskave približati potrebam tehnološko naprednih podjetij brez, da žrtvujemo njihovo glavno poslanstvo – služenje znanosti in človeštvu.

Njegovi sopanelisti bodo:

  • Mitja Trampuž, AI4SI
  • Niko Herakovič, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo
  • Blaž Zupan, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko
  • Franc Bračun, NLB

Moderatorka panela bo Aida Kamišalić Latifić, Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Predstavitev dobrih zgodb z industrije in akademske sfere

Ob 9.45 bodo sledila tri vzporedna spletna srečanja: Podatkovni inženiring, Umetna inteligenca, Podatkovna znanost in poslovna inteligenca. Izberite svojega!

O festivalu

23 spletnih srečanj, 100+ govorcev iz akademske sfere in gospodarstva, 2 univerzi, 1 spletna platforma za povezovanje in mreženje z bodočimi poslovnimi partnerji.

Spoznali boste evropske in svetovne razvojne trende, dejavnosti in kompetence obeh univerz ter dobre prakse sodelovanja med akademskim svetom in industrijo. Fakultete pa bodo za podjetja organizirale tudi brezplačne delavnice za pridobitev novih spretnosti in znanj.

Festival organizirata Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani in Služba za prenos tehnologij in znanja Univerze v Mariboru. Glavni partner festivala je Novartis v Sloveniji.

Se še niste prijavili?

Prijave: https://whova.com/portal/registration/uktof_202010

Povezava do spletne strani festivala: https://ppz.uni-lj.si/uni.minds/