Datum objave: 23.11.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani vas v okviru Evropske noči raziskovalcev 2020 vabi na spletno predstavitev Inovacije s področij družboslovja, humanistike in umetnosti – ULovimo potencial. Dogodek bo potekal v petek, 27. novembra 2020, od 10. do 11. ure na Zoom-u.

November je mesec brkov, vina in znanosti. V Pisarni za prenos znanja Univerze v Ljubljani bi znali kaj povedati o vsaki od teh tem, a najraje govorijo o znanosti in umeščanju le-te na trg in v družbo. Vse glasneje se v akademski in znanstveni sferi govori o pomembnosti netehnoloških inovacij in tudi naša Univerza tukaj ne zaostaja.

Na predstavitvi bodo poskušali odgovoriti, kako, kdaj in zakaj prenesti netehnološko znanje iz raziskovalnih okvirjev v družbo – bodisi kot celovitih produktov znanja bodisi kot dragocenega spremljajočega elementa tehnoloških dosežkov. Prav tako bodo predstavili njihov pilotni projekt prenosa družboslovnega znanja s pomembno socialno noto.

Kdaj? V petek, 27. novembra 2020, od 10. do 11. ure
Kje? Na Zoom-u: https://uni-lj-si.zoom.us/j/96518228613?pwd=SlFWRTNOUW9XaTNlYk9XVURtMUFxdz09

Vabljeni, da se pridružite predstavitvi in delite vaše ideje in poglede. Hkrati pa naj bo ta dogodek priložnost, da se spoznate s Pisarno za prenos znanja in začnete skupaj graditi most od vaših idej do pravih partnerjev za uspeh. 

Predstavljali bodo:

  • Nina Smerdu, svetovalka za intelektualno lastnino, Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani
  • Dominik Bagola, svetovalec za inovacije s področij družboslovja, humanistike in umetnosti, Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani
  • Martin Lipovšek, doktorski študent filozofije, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta