Datum objave: 24.11.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V okviru Programa usposabljanj za kulturo kakovosti VABIMO ZAPOSLENE UNIVERZE V LJUBLJANI NA e-USPOSABLJANJE 

Strateško ukrepanje: oblikovanje in uresničevanje elementov strategije na članicah UL

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki se v delovnem procesu srečujete s strateškim načrtovanjem in ukrepanjem. Na usposabljanju se boste seznanili z metodologijo priprave in uresničevanja posameznih elementov strategij. Izvajalec bo z udeleženci pregledal primere dobre in slabe prakse oblikovanja posameznih elementov strategije ter svetoval, kako slabe prakse odpraviti. Uporabili boste lahko primere posameznih elementov strategij članic UL.

Usposabljanje je namenjeno zaposlenim na vodstvenih mestih, ki se srečujete s strateškim načrtovanjem in ukrepanjem (dekani, prodekani, tajniki, predstojniki kateder, oddelkov in služb, skrbniki študijskih programov ter drugi vodstveni delavci).
IZVAJALEC: prof. dr. Tomaž Čater, Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

TERMIN IN TRAJANJE: 8 pedagoških ur, v dveh srečanjih; začetek v torek, 8. 12. 2020 ob 13. uri, nadaljevanje v četrtek, 10. 12. 2020 ob 13. uri

LOKACIJA: Zoom

VSEBINA: (1) proces oblikovanja strategije in strateških ukrepov; (2) elementi oblikovanja strategije: poslanstvo, identiteta, vrednote, vizija, cilji, strateške aktivnosti, planski diagram; (3) najpogostejši problemi uresničevanja strategije; (4) proces uresničevanja strategije.

NAMEN: podpora strateškemu načrtovanju in ukrepanju UL in posameznih članic UL.

PRISTOP: (1) predstavitev metodologije formuliranja in uresničevanja strategije s primeri (1. srečanje); (2) delavnica z razpravo o primerih posameznih elementov strategije članic UL (2. srečanje).

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: do 15

(Opomba: v preteklem letu je že potekalo podobno usposabljanje pod naslovom Postavljanje ciljev ter izdelava in uresničevanje planov, v trajanju 6 ur) 

PRIJAVNICA: VSA PROSTA MESTA SO ZASEDENA

Prijava poteka preko Sharepoint-a in je aktivirana preko aktivnega imenika vaše članice – za dostopanje uporabite svoje običajno uporabniško ime in geslo (kot npr. za vašo elektronsko pošto). Če se vam ob prijavi pokaže obvestilo »Kritična napaka«, vklopite »Združljivostni pogled«. To naredite tako, da kliknete »Orodja« -> »Nastavitve združljivostnega pogleda« -> »Dodaj« (s čimer se »uni-lj.si« prestavi v spodnje okno, kjer so dodana spletna mesta za združljivostni pogled). V kolikor imate tehnične težave pri prijavi preko Sharepoint-a, vas prosimo, da se najprej obrnete na pristojno osebo za informatiko na svoji članici.

Dodatne informacije: .  

Rok za prijavo je do zapolnitve prostih mest.
Zaradi izrazito praktične in aktivne narave dela je število udeležencev omejeno.
Udeležba je brezplačna, prijavijo se lahko zaposleni na Univerzi v Ljubljani.  

Vljudno vabljeni!