Datum objave: 26.11.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Dan inovativnosti 2020, ki bo v ponedeljek, 30. novembra, bo letos obogatila konferenca z naslovom Simptomi kreativnosti. Vrhunec dogodka bo tradicionalna podelitev nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) za inovativnost.

Konferenca, ki jo GZS letos organizira v sodelovanju s Kreativnim forumom.si, bo povezala predstavnike gospodarstva, kreativnega sektorja in politike iz Slovenije in tujine. V središče bodo postavili pomen kreativnosti in potencial kreativne industrije za ustvarjanje rešitev in izhoda iz aktualne krize zaradi epidemije COVID-19, service design ter povezovanje kulturno kreativnih industrij in gospodarstva.

Dan inovativnosti bo potekal 30. novembra v spletnem okolju. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je prijava. Tako konferenca kot podelitev nacionalnih priznanj GZS za inovativnost bosta v celoti potekali v angleškem jeziku. Na slovesni podelitvi bodo že 18. podelili najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, za katera se letos poteguje 43 slovenskih inovacij, ki so na regionalnih razpisih prejela zlata priznanja in se uvrstila med najboljše.

Dan inovativnosti posvečen kreativnemu sektorju