Datum objave: 01.12.2020

Kategorija: Eutopia

Priložnosti 

Študenti zveze EUTOPIA vabljeni k prijavi za program UPF Barcelona za interdisciplinarni študij (BaPIS)

Program Barcelona za interdisciplinarni študij (BaPIS) je najsodobnejši program, ki je temelj strategije univerze UPF za internacionalizacijo in inovativnost. Pod motom »Creativity: The Human Factor« (Ustvarjalnost: človeški dejavnik) vključuje več predmetov, ki spodbujajo kritično razmišljanje, pri čemer prehajajo med različnimi disciplinami in temeljijo na ključnih področjih znanja. Ena glavnih novosti je, da nov program vključuje znanost, tehnologijo, inženirstvo in matematiko (STEM), s posebnim poudarkom na tehnologiji in umetni inteligenci (AI). Predmeti v programu BaPIS, ki segajo od etike do biologije, od množičnih podatkov do humanistike, od pravnih sistemov do politike in družbe, od ekonomije do oblikovalskega razmišljanja, so namenjeni spodbujanju ustvarjalnih pristopov k današnjim glavnim izzivom.

Program BaPIS po navdihu inovativne zasnove in metodologije običajne »izolirane programe« preoblikuje v resnično internacionaliziran program. Poleg interdisciplinarne dimenzije zagotavlja tudi realistično okolje, odprto za mednarodne in lokalne študente. Druga glavna novost je vključevanje dodiplomskih študentov na univerzi UPF skupaj z mednarodnimi študenti z vsega sveta. Zaradi vključujoče narave je program BaPIS edinstven in uresničuje eno naših dolgotrajnih prizadevanj.

Program z zbiranjem študentov iz različnih okolij, z univerze UPF in iz drugih držav omogoča prostor za sodelovanje med predavatelji in študenti, da se lahko razvijejo ploden dialog ter učinkovito medsebojno bogatijo zamisli in pobude. Program BaPIS je bil zasnovan tako, da bo izpolnil pričakovanja uspešnih študentov, ki jih odlikujeta vedoželjnost in intelektualna radovednost, ter se bo izvajal v jesenskih in zimskih semestrih od januarja 2021. Obiščite spletno mesto programa BaPIS ter si oglejte predmete in učne načrte, ki bodo na voljo v zimskem semestru 2021, ter koledar (od 18. januarja do 25. marca 2021). Dodatne informacije o prijavi in registraciji bodo objavljene kmalu.
Rok za prijave je 17. december. 

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta
DOKTORSKA ZIMSKA ŠOLA na spletu


Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani izvaja spletne doktorske zimske šole od 15. do 19. februarja 2021.

Predavanja so namenjena doktorskim študentom, podoktorskim raziskovalcem, akademikom in strokovnjakom z različnih področij.
Potekajo v istem tednu, zato se lahko prijavite samo na eno.
Vsi udeleženci bodo ob koncu predavanja prejeli uradno potrdilo o udeležbi.
Udeleženci, ki potrebujejo kreditne točke (ECTS) za doktorski študij: ko izpolnijo vse obveznosti in opravijo končni izpit oziroma prejmejo oceno, se jim lahko izda uradno potrdilo o opravljenih obveznostih.

Spodaj so navedene povezave do treh programov, ki so na voljo:
UPORABNA ANALIZA ČASOVNE VRSTE IN NAPOVEDI (ECTS: 4)
UVOD V PODATKOVNO ZNANOST S PYTHONOM (ECTS: 4)
KVANTITATIVNE RAZISKAVE S PROGRAMOM R STUDIO (ECTS: 4)

Več informacij o programu lahko najdete tukaj
 

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta v sodelovanju z Univerzo St. Gallen
GLOBALNA ŠOLA EMPIRIČNIH RAZISKOVALNIH METOD (na spletu)

Globalna šola empiričnih raziskovalnih metod (GSERM) je visokokakovosten celovit program za poučevanje metodologije za doktorske študente, podoktorante, raziskovalce z vodilnih univerz in strokovnjake zunaj akademskih krogov z vsega sveta.

Potekala bo od 8. do 15. januarja 2021. Udeleženci programa bodo pridobili metodološke spretnosti in znanja za izvajanje vrhunskih akademskih raziskav.

Izbirajo lahko med šestimi intelektualno stimulativnimi predmeti s področja empiričnih raziskav. Vsi predmeti so vredni štiri kreditne točke in vsa predavanja bodo v angleščini. Predavali bodo akademiki, vodilni na svojih raziskovalnih področjih. Udeleženci GSERM se bodo lahko priključili mreži, ki povezuje fakulteto in študente z vsega sveta.

POMEMBNO: Zaradi trenutnih razmer glede covida-19, ki so še vedno zelo negotove, smo se odločili, da bo GSERM Ljubljana 2021 potekala SAMO PREK SPLETA. Sprejemajo se prijave za vse predmete. Predavanja bodo potekala, če bo prijavnino plačalo najmanjše določeno število udeležencev. 

Spodaj so navedene povezave do predmetov, ki so na voljo:
Kvalitativne raziskovalne metode in analiza podatkov
Analiziranje anketnih raziskovalnih podatkov
Tekstovno rudarjenje
Analiziranje nestrukturiranih podatkov
Strojno učenje z R – Uvod
Mediacija, moderacija in pogojna procesna analiza I

Več informacij o programu lahko najdete tukaj

Opomnik 

Doktorski študij na Šoli za sodobne jezike in kulture Univerze v Warwicku.
 
Razmišljate o doktorskem študiju?

Šola za sodobne jezike in kulture (SMLC) Univerze v Warwicku ponuja magistrske/doktorske programe na smereh francistike, germanistike, hispanistike, italijanistike ter prevajanja in transkulturnih študij. SMLC vabi k prijavi vse študente, ki želijo pridobiti eno od številnih doktorskih štipendij iz notranjih ali zunanjih virov.

Za več informacij obiščite to povezavo, spletno mesto za prijavo pa je dostopno tukaj

Koledar 

14. december
EUTOPIA-SIF informacijski webinar 

17. december
Rok za prijavo na Program UPF Barcelona za interdisciplinarne študije (BaPIS) 

8. – 15. januar 2021
Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta v sodelovanju z Univerzo St. Gallen, Svetovno šolo in empirično raziskovalne metode (virtualno) 

11. januar
Rok za prijavo na EUTOPIA-SIF 

18. januar – 25. marec 2021
Program UPF Barcelona za interdisciplinarne študije (BaPIS) 

15. – 19. februar 2021
Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta: doktorski zimski študij (virtualno) 

28. februar 2021
Rok za prijave na 2021 EUTOPIA podporo za dodiplomsko raziskovanje