Datum objave: 08.12.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (UL EF) se kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvršča med 90 najboljših poslovnih šol v Evropi, je objavil ugledni Financial Times.

UL EF se tretje leto zapored uvršča med 90 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi, kar pomeni za fakulteto ponovno potrditev trdega dela in pripadnosti zaposlenih in študentov ter kakovosti v mednarodnem okolju. Pomen te uvrstitve potrjuje tudi dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico ena od najuglednejših mednarodnih akreditacij na področju poslovnega izobraževanja – EQUS, AACSB ali AMBA. UL EF ima vse tri.

Za uvrstitev je izjemnega pomena, da se je letos magistrski program fakultete »International Master in Business and Organisation (IMB)« v primerjavi z lanskim letom povzpel za kar deset mest in uvrstil na 77. mesto lestvice Financial Timesa, ki zajema najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu.

UL EF je ponosna na svoj mednarodni ugled ter partnerstva. Njeni študenti imajo v okviru programov dvojnih diplom možnost študiranja kar štirih poslovnih šolah, ki so prav tako rangirane na lestvici Financial Times (KEDGE, BI, Audencia in ESSCA). S švicarsko poslovno šolo Univerzo St. Gallen (tradicionalno med najboljšimi) pa fakulteta že četrto leto zapored organizira skupno doktorsko poletno šolo GSERM Ljubljana (v tem šolskem letu prvič kot zimsko).

Več o lestvici Financial Times in rangiranju si lahko preberete na naslednjih povezavah:
http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/european-business-school-rankings-2020 in http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2020