Datum objave: 09.12.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V okviru Programa usposabljanj za kulturo kakovosti vabimo zaposlene UL na e-usposabljanje

KOMUNIKACIJA S TEŽAVNIMI SOGOVORNIKI (poldnevna nadaljevalna delavnica reševanja konfliktov)

Usposabljanje je zastavljeno kot poldnevni trening reševanja konfliktov, s poudarkom na reševanju konfliktov z različnimi težavnimi sogovorniki. Namenjeno je udeležencem, ki so se že udeležili celodnevnega usposabljanja reševanja konfliktov. To pomeni, da so na osnovi vprašalnika »Strategije reševanja konfliktov« že identificirali, katera strategija reševanja je njim najbližja in jo najpogosteje uporabljajo.

Na tem usposabljanju bomo poglobili prepoznavanje strategij, ki jih uporabljajo sogovorniki (sodelavci, študenti, poslovni partnerji…) pri reševanju konfliktov. Usposabljanje bo potekalo v obliki treninga veščin, z igro vlog udeležencev in povratnimi informacijami izvajalca. Udeležencem bomo pred usposabljanjem poslali gradivo za ponovitev vsebin (prepoznavanje, kdaj smo v konfliktu oz. kaj so pogoji za konflikt, razlika med vsebinskimi in odnosnimi konflikti, pogoste strategije reševanja vsebinskih konfliktov in kdaj so uporabne).

Opomba: v letu 2021 bomo nadaljevali z izvajanjem usposabljanj za reševanje konfliktov

IZVAJALEC: Sandi Kofol, uni. dipl. psiholog; psihoterapevt in predavatelj, O.K. Consulting

Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani psiholog z več kot desetletnimi izkušnjami na področju individualnega svetovanja in izvajanja izobraževalnih delavnic. Dve leti je preizkušal tudi veščine vodenja v praksi, kot vodja v večjem avtomobilskem slovenskem podjetju. Stres in emocionalna inteligentnost sta njegovi priljubljeni področji dela in raziskovanja. Odlikuje ga analitičen um in prodorna izvedba usposabljanj in treningov na področju poslovne psihologije. Dela tudi na področju osebne rasti in partnerskega svetovanja.

TRAJANJE: 4 andragoške ure (poldnevna delavnica)

TERMINI:

  • torek 15. december dopoldan, od 9.00 do 12.15 ure,
  • torek 15. december popoldan, od 12.45 do 16.00 ure,
  • sreda, 16. december dopoldan, od 9.00 do 12.15 ure, (NI VEČ PROSTIH MEST)
  • četrtek, 17. december dopoldan, od 9.00 do 12.15 ure, 
  • četrtek, 17. december popoldan, od 12.45 do 16.00 ure, 
  • ponedeljek, 21. december dopoldan, od 9.00 do 12.15 ure (NI VEČ PROSTIH MEST).

OPOMBA: Zaradi velikega zanimanja za udeležbo dodajamo še pojasnilo, da bo tudi v prihodnje mogoča udeležba na usposabljanjih za reševanje konfliktov. 

Pripravili smo interaktivno e-učilnico, ki bo kmalu na voljo vsem zaposlenim, za seznanitev s strategijami in kot uvod v »žive« oz. sinhrone izvedbe. Te bomo v nadaljevanju še izvajali, nadgrajevale bodo znanja in veščine iz e-učilnice na podoben način, kot sedanja začetna in nadaljevalna sinhrona delavnica. 

Vabila zaposlenim UL za vključitev v e-učilnico in v nadaljnja sinhrona usposabljanja pošiljamo po e-pošti.

 

LOKACIJA: spletna aplikacija Zoom, za sodelovanje potrebujete delujočo kamero in mikrofon.  

NAMEN: krepitev večin uporabe ustreznejših strategij reševanja konfliktov v komunikaciji s težavnimi sogovorniki, povečevanje tolerance na konflikte in možnosti za sodelovanje v težavnih razmerah.

PRISTOP: usposabljanje v obliki treninga veščin, z igro vlog udeležencev in povratnimi informacijami izvajalca, diskusijami in refleksijami; udeleženci prejmejo gradivo.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: do 10

POGOJ ZA UDELEŽBO: Predhodna udeležba na celodnevnem usposabljanju »Reševanje konfliktov«, kjer so udeleženci spoznali različne strategije povečevanja tolerance na konflikte in poglobili svoja znanja, povezana z ločevanjem problemov in konfliktov. Seznanili so se s tem, kako konflikte lahko uporabijo v namene razvoja projektov in sodelovanja. Spoznali so pet strategij reševanja konfliktov v različnih konfliktnih situacijah. S pomočjo vprašalnika so izvedeli, katera je njihova najbolj razvita strategija reševanja konfliktov, in katere bi bilo v prihodnje smotrno razvijati. Prepoznali so tudi, katerih strategij se poslužujejo sodelavci, študenti pa tudi poslovni partnerji in osebe v njihovem zasebnem življenju.

Udeleženci bodo za udeležbo prejeli potrdilo o udeležbi. Usposabljanje poteka v okviru Programa usposabljanja za kulturo kakovosti UL.

Dodatne informacije: .

PRIJAVNICA: povezava 

Prijava poteka preko Sharepoint-a in je aktivirana preko aktivnega imenika vaše članice – za dostopanje uporabite svoje običajno uporabniško ime in geslo (kot npr. za vašo elektronsko pošto). Če se vam ob prijavi pokaže obvestilo »Kritična napaka«, vklopite »Združljivostni pogled«. To naredite tako, da kliknete »Orodja« -> »Nastavitve združljivostnega pogleda« -> »Dodaj« (s čimer se »uni-lj.si« prestavi v spodnje okno, kjer so dodana spletna mesta za združljivostni pogled). V kolikor imate tehnične težave pri prijavi preko Sharepoint-a, vas prosimo, da se najprej obrnete na pristojno osebo za informatiko na svoji članici.

Rok za prijavo je do zapolnitve prostih mest.

Zaradi izrazito praktične in aktivne narave dela je število udeležencev omejeno.

Udeležba je brezplačna, prijavijo se lahko zaposleni na Univerzi v Ljubljani, ki so že bili na celodnevni delavnici reševanja konfliktov.

Vljudno vabljeni!