Datum objave: 12.01.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Informativa je dogodek z dolgoletno tradicijo, na katerem osnovnošolci in dijaki dobijo informacije glede nadaljnjega vpisa iz prve roke. Letos bo namreč potekala že 13. leto, posebnost letošnje Informative pa je zagotovo virtualno okolje, čemur je botrovala trenutna epidemiološka situacija, vezana na covid-19.

Bodoči študentje bodo lahko po informacije prišli na spletni portal https://e.informativa.si/, in sicer v petek in soboto, 22. in 23. 1. 2021.

Predstavniki 24 članic Univerze v Ljubljani se bomo potrudili izkoristiti prednosti, ki jih virtualno okolje ponuja, in na enem mestu kar najbolje predstaviti družboslovne, naravoslovne, humanistične in tehnične študijske programe najstarejše (101 leto), največje (26 članic, skoraj 40.000 študentov) in najboljše univerze (med 3 % najboljših na svetu).

Dijakom bomo poleg specifičnih informacij o posameznem študiju ponudili še splošne informacije glede vpisa, izbora študijskih želja, glede izbire študija ter o spremembah na trgu dela, vse to za lažjo in bolj premišljeno izbiro študija.

Odlična priložnost so tudi individualna svetovanja, ki jih nudimo bodočim študentom. Na njih bodo lahko dijaki osebno s kariernim svetovalcem razrešili svoje dileme in vprašanja, ki se vežejo na odločitve pri izbiri študija.

Nasvetom za lažjo izbiro študija lahko sledite na strani Facebook in Instagram Kariernih centrov Univerze v Ljubljani (v objavah in zgodbah).

Morebitna vprašanja o dogodku nam sporočite na .

Več o samem dogodku pa si lahko preberete na www.informativa.si.

Informativa 2021