Datum objave: 23.02.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani je skupaj s partnerji Konzorcija za prenos tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij (JRO) v gospodarstvo (KTT) pripravila priročnik, ki bo raziskovalkam, raziskovalcem in podjetjem v pomoč pri pravnem varstvu in trženju intelektualne lastnine.

Zbornik vsebuje prispevke pisarn za prenos tehnologij in znanja osmih slovenskih univerz in raziskovalnih inštitutov ter predstavlja ključna področja prenosa znanja v gospodarstvo. Prispevki osvetljujejo vse – od osnov intelektualne lastnine, postopka prijave, prevzema in trženja službenih izumov pa do sodelovanja z gospodarstvom in ustanavljanja odcepljenih podjetij.

Elektronsko različico Zbornika Zaščita in trženje tehnologije za raziskovalce in podjetja lahko najdete med Uporabnimi gradivi na spletni strani Pisarne za prenos znanja Univerze v Ljubljani.

Za izčrpne informacije, specifične za Univerzo v Ljubljani, si preberite Po poti inovacij do uspeha na trgu - Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani. V njem razložijo tudi, kako vam lahko na poti od ideje do komercializacije pomagajo v Pisarni za prenos znanja. Vodnik bo kmalu na voljo tudi v angleškem jeziku.

Naj vam bosta obe knjigi v pomoč pri vašem delu, za dodatne informacije pa so vam na voljo sodelavci Pisarne za prenos znanja UL.