Datum objave: 26.02.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

sssss

Zbornik znavstvene konference -
Biti mlad sto let

 

Sredi junija 2020 je bila v Ljubljani organizirana konferenca z naslovom Biti mlad sto let. Tematika konference je bila zdravo staranje, podaljševanje vitalnega življenja in boj proti diskriminaciji starejših ljudi. 

 

Virtualno po Zoomu so bili zbrani strokovnjaki iz različnih področjih, tako naravo- kot družboslovci, katerih znanstveno delo se tako ali drugače dotika obravnavanih področji. Konference so se udeležili nekateri največji svetovni in slovenski strokovnjaki. Nekateri, npr. dr. Aubrey de Grey, ki velja za največjega živečega strokovnjaka na področju biologije staranja, so ob tem prvič nastopali pred slovenskim občinstvom.


Tu je objavljen celoten zbornik konference s kratkimi povzetki vseh predavanj in z daljšimi povzetki štirih izbranih predavanj.

Posnetki konference so dostopni na strani YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCntIac4uqExLp4qMxvz25eQ/videos  

Vljudno vabljeni k branju in ogledu!    

Izvedbo konference so omogočili Filozofska Fakulteta Univerze v Ljubljani, Društvo za vitalno podaljševanje življenja Slovenije, Celica Biomedical d.o.o. in sponzorji: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS in Evropski Socialni Sklad EU.