Datum objave: 12.04.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Volitve rektorja bodo potekale v torek, 13. aprila 2021, od 8.00 do 16.00 na vseh 26 članicah Univerze in rektoratu hkrati. Zaradi epidemioloških razmer bodo potekale elektronsko, in sicer z uporabo sistema Simply Voting.

Portal za izvedbo elektronskih volitev je dostopen prek povezave: https://uni-lj.simplyvoting.com/ (za dostop do glasovanja vnesite svoje uporabniško ime in geslo, navodila za uporabo in glasovanje so TUKAJ)

Za rektorja Univerze v Ljubljani za mandatno obdobje 2021–2015 kandidirajo štirje kandidati (našteti so po abecednem vrstnem redu priimkov):

  • dr. Igor Lukšič (predlog z UL FDV),
  • dr. Gregor Majdič (predlog z UL VF),
  • dr. Igor Papič (predlog z UL FE in UL FKKT),
  • dr. Anton Ramšak (predlog z UL FMF).

Volilno pravico za volitve rektorja imajo tri skupine volivk in volivcev, in sicer:

  • visokošolski učitelji/učiteljice, znanstveni delavci/delavke ter visokošolski in raziskovalni sodelavci/sodelavke, ki so zaposleni/zaposlene na univerzi vsaj za polovični delovni čas, razen učiteljic/učiteljev kliničnih predmetov, ki morajo biti zaposlene/zaposleni vsaj v obsegu 25 odstotkov polnega delovnega časa;
  • študentke/študenti;
  • strokovno-administrativni in tehnični delavci/delavke, ki so zaposleni/zaposlene vsaj za polovični delovni čas.

Skupine volivk/volivcev imajo različne uteži pri seštevanju glasov, tako da imata skupini študentk/študentov in strokovnih delavk/delavcev vsaka po 20 odstotkov vseh glasov. Volitve so neposredne in potekajo sočasno na vseh članicah in rektoratu.

Vljudno vabimo vse volilne upravičenke in upravičence, da se volitev udeležite v čim večjem številu.

Prof. dr. Matjaž Ambrož,
predsednik Volilne komisije