Datum objave: 23.04.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Zaključil se je še en uspešen teden zveze EUTOPIA. Tokratni spletni teden, poln zanimivih seminarjev, delavnic in drugih poučnih ter zabavnih dogodkov, je med 12. in 16. aprilom organizirala Univerza v Göteborgu.

Univerza v Göteborgu je za teden zveze EUTOPIA pripravila privlačen in informativen o ključnih izzivih, s katerimi se spoprijemata zveza EUTOPIA in visoko šolstvo. Številne delavnice in razprave so bile namenjene izmenjavi novih idej in pobud ter iskanju načinov za reševanje vprašanj, kot so vključevanje, trajnostni razvoj ter lokalno in globalno sodelovanje. Na nekaterih srečanjih so bile predstavljene informacije in spoznanja o vseevropskih priložnostih tako za študentke, študente kot za raziskovalke, raziskovalce. Poleg tega so imeli udeleženci, udeleženke odlične priložnosti za mreženje, udeležili pa so se lahko tudi raznih zabavnih dejavnosti.

Tudi Univerza v Ljubljani, koordinatorica projekta EUTOPIA, je bila v času tedna zelo aktivna. Med drugim je organizirala forum, namenjen sodelavkam, sodelavcem EUTOPIE, globalnim in ostalim pridruženim partnerjem ter študentkam, študentom. Skupaj so razglabljali o izzivih in priložnostih zveze ter iskali navdih za prihodnost EUTOPIE.

Pod vodstvom prof. dr. Ivana Svetlika z Univerze v Ljubljani je potekala dvodnevna delavnica z Zahodnim Balkanom, kjer so strokovnjakinje in strokovnjaki Zahodnega Balkana in zveze EUTOPIA delili svoje izkušnje in znanje s področja avtonomije in integritete univerz ter hkrati razpravljali o sorodnih vprašanjih in izzivih svojih institucij.

Kot govorke in govorci so sodelovale tudi naše študentke in študenti, na dogodkih, namenjenih študentkam in študentom, ki se z EUTOPIO šele spoznavajo.

Veselimo se naslednjega tedna zveze EUTOPIA.