Datum objave: 23.04.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Slovenska delegacija pod vodstvom Marka Jerana iz Laboratorija za fiziko Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Laboratorija za klinično biofiziko Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani se je na povabilo Bauman Moscow State Technical University in Russian Youth Engineering Society, udeležila jubilejnega 30. mednarodnega srečanja “Step into the future”. Študent Luka Irenej Pečan je osvojil 3. nagrado.

"Step into the future" je vplivno gibanje mladih, akademkinj in akademikov, raziskovalk in raziskovalcev, strokovnjakinj in strokovnjakov ter učiteljic in učiteljev, ki želijo skupaj razvijati inovativno prihodnost svoje države. Program trenutno vključuje več kot 150 tisoč mladih, ki ustvarjajo na področju znanosti. Letošnje tekmovanje je gostilo izjemne raziskovalce in inovatorje s celega sveta in Rusije. V veliki konkurenci izjemnih projektov in inovacij je v kategoriji Natural sciences mladi raziskovalec Luka Irenej Pečan za raziskovalno delo “Quantitative Determination of Biologically Active Compounds in Industrial Hemp (Cannabis sativa subsp. sativa L.) and its Microbiological Quality“ osvojil 3. nagrado in požel navdušenje mednarodnega sodniškega odbora.

Aktivno delo na projektu je začel opravljati pred tremi leti pod mentorstvom Marka Jerana (Fakulteta za elektrotehniko in Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani) ter somentorstvom dr. Romana Štuklja in prof. dr. Karmen Godič Torkar (oba Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani). Luka Irenej Pečan je svoje delo zaključil z letošnjim letom, zdaj pa je dodiplomski študent Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Več informacij o raziskavi Luke Ireneja Pečana najdete tukaj.

Tretja nagrada našemu študentu