Datum objave: 12.05.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerza Pompeu Fabra Barcelona študentkam in študentom Univerze v Ljubljani ponuja izvrstno priložnost – doživite motivacijsko in intelektualno poletno izkušnjo v Barceloni in hkrati pridobite kreditne točke. Za študentke in študente zveze EUTOPIA je registracija brezplačna. Prijave so odprte do 15. junija na spletni strani UPF.

UPF Barcelona International Summer School (BISS) ponuja 17 predmetov v angleškem ali španskem jeziku, ki bodo študentke in študente spodbujali k razmišljanju o aktualnih temah, ki presegajo tradicionalne discipline. Družbena gibanja, spolna politika, javno zdravje, podjetništvo, ekonomija, humanistika, globalno pravosodje, umetna inteligenca ali medijske študije so le nekatera področja v katalogu predavanj leta 2021. Urniki (od 5. do 30. julija) temeljijo na modulih, tako da imajo študentke in študenti prožnost pri kombiniranju predavanj v različnih tednih.

Predavanja bodo potekala v hibridni obliki, nekatera na čudovitem kampusu Ciutadella v Barceloni, nekatera pa na spletu. Študentke in študenti lahko sodelujejo v kateri koli obliki ali v kombinaciji spletnih tečajev in tečajev v živo, v skladu s svojimi potrebami in željami. Če poučevanje v živo ne bo možno, bodo vsa predavanja prilagojena za spletno izvedbo.

Študentke in študenti zveze EUTOPIA, katere partnerica je tudi Univerza v Ljubljani, so upravičeni do enakih pogojev kot študentke in študenti UPF, kar pomeni brezplačno kotizacijo in nekatere druge bonitete.

Več o poletni šoli UPF si lahko preberete na njihovi spletni strani in v promocijskem video posnetku. V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na .

Prijave so odprte do 15. junija na spletni strani UPF.

Poletna šola v Barceloni