Datum objave: 28.05.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Po enem letu brez predavanj v živo vas Inženirska akademija Slovenije in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani vabita na javno predavanje, ki ga bo imel Mark Boris Andrijanič, Predsednik Strateškega sveta za digitalizacijo. Predavanje bo v torek, 1. junija 2021 ob 17. uri v predavalnici P1 (pritličje, desno) na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

Projekt digitalizacije države, ki ga bo Strateški svet za digitalizacijo oblikoval do septembra 2021, bo posegel v področja digitalne družbe, zdravstva, digitalizacije izobraževanja, gospodarstva in podjetniškega okolja ter novih tehnologij, kamor nedvomno sodijo tudi umetna inteligenca, njena uporaba v podatkovnih bazah, vse od rudarjenja do relacij med bazami in modeliranja, inteligentno računalništvo v oblaku in nenazadnje uporabniku prijazni vmesniki.

Na teh področjih se odpirajo nove možnosti sodelovanja in če kdo, smo prav inženirji tisti, ki lahko pomembno prispevamo k sooblikovanju strategij digitalizacije in njeni uspešni implementaciji. Zato vas vabimo, da se aktivno vključite v diskusijo na dogodku in prispevate svoje ideje o naši digitalni družbi prihodnosti.

Predavanje bo v torek, 1. junija 2021 ob 17. uri v predavalnici P1 (pritličje, desno) na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

V predavalnici lahko zaradi epidemioloških predpisov sprejmejo 65 oseb, zato vas prosimo, da na naslov  sporočite, če se boste predavanja udeležili, da vam zagotovijo sedež.