Datum objave: 14.06.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Podiplomske študentke in študenti industrijskega oblikovanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) – Tjaša Mužina, Maruša Dolinar, Pia Groleger, Žan Girandon, Luka Pleskovič in Simon Rozman – so osvojili tretje mesto na mednarodnem izzivu storitvenega oblikovanja 2021 Student Service Design Challenge. Zmagovalke in zmagovalce so razglasili v okviru mednarodnega dogodka na tednu barcelonskega oblikovanja.

Na mednarodni izziv se je v začetku letošnjega leta s celega sveta prijavilo več kot 70 skupin iz 41 univerz. 27 jih je bilo v prvem krogu izbranih za nadaljevanje. Po petih mesecih intenzivnega dela je mednarodna žirija ocenila rezultate. Naše študentke in študenti so skupaj s študentsko ekipo iz Politecnico di Milano zasedli tretje mesto. Več o zmagovalnih projektih (skupaj z obrazložitvami žirije) si lahko preberete tukaj. Oktobra bodo nagrajena dela predstavljena na Dutch Design Week.

Študentke in študenti industrijskega oblikovanja na UL ALUO se lahko pohvalijo še z enim mednarodnim uspehom. Deja Kofol, Tino Duralija in Jon Schwarzmann se do konca junija predstavljajo s svojim delom Engagecing na razstavi londonskega bienala oblikovanja v Somerset House. Po uvrstitvi na spletno razstavo januarja letos so organizatorji v aprilu pripravili dodaten, ožji izbor mednarodnih projektov, ki so jih uvrstili še na fizično razstavo. V izbor je bil uvrščen tudi projekt Engagecing.

 Tretje mesto za naše študentke in študente na mednarodnem izzivu storitvenega oblikovanja