Datum objave: 15.06.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

 V okviru Programa usposabljanj za kulturo kakovosti vabimo zaposlene UL na e-usposabljanje

 

USPEŠNO JAVNO NASTOPANJE V ANGLEŠČINI

Vas muči trema pred javnim nastopanjem, toliko bolj, če morate svojo temo predstaviti v angleščini? Pridružite se usposabljanju in prepričali se boste, da je ta oreh mogoče streti! Kot so se udeleženci in udeleženke, ki že imajo izkušnje z našim programom:

»Zelo vzpodbudno. Seminar je povečal mojo samozavest pri nastopanju v tujem jeziku.«

»Zelo pozitivno. Izjemno dobra kombinacija teorije in vaj po korakih. Nadgradila sem dosedanje izkušnje in izboljšala svoj javni nastop.«

»Ker sem začetnica v svetu konferenc, me je bilo prav strah, kako bom pripravila prvo predstavitev – in sedaj imam jasen pogled na to, kako strukturirati javni nastop.«

IZVAJALKA: lekt. dr. Cvetka Sokolov (Center za pedagoško izobraževanje, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Oddelek za anglistiko in amerikanistiko)

TERMINI IN TRAJANJE: 15 ur (na štirih srečanjih):

·       četrtek, 1. julij 2021, od 9.00 do 12.15;

·       petek, 2. julij 2021, od 16.00 do 19.15;

·       četrtek, 8. julij 2021, od 9.00 do 12.15;

·       petek, 9. julij 2021, od 9.00 do 11.30.

NAČIN IZVEDBE: spletna izvedba na daljavo (s pomočjo videokonferenčnega sistema), udeleženci potrebujejo računalnik z dobro internetno povezavo, kamero in mikrofon.

Delavnica je izrazito praktične in interaktivne narave. Vključuje tudi delo doma: naloge za razvijanje določenih vidikov javnega nastopanja in pripravo kratkega javnega nastopa.

ŠTEVILO MEST: 12

UDELEŽENCI IN UDELEŽENKE: Usposabljanje je namenjeno zaposlenim, ki so večkrat soočeni z izzivom nastopanja v tujem jeziku. Zaradi številnih usposabljanj, ki so v okviru projekta INOVUP namenjena pedagogom in pedagoginjam ter krepijo podobne veščine, je to usposabljanje v prvi vrsti namenjeno nepedagoškim delavcem in delavkam.

Udeleženci in udeleženke se bodo v teoretičnem delu seminarja seznanili z osnovnimi značilnostmi javnega govora in nastopanja. Predstavljeni bodo različni načini in možnosti priprave prepričljive, učinkovite in zanimive javne predstavitve v angleškem jeziku.

Na srečanjih, ki bodo prilagojena spletnemu okolju, se bodo teoretični vidiki prepletali s prakso v obliki:

  • govornih vaj v manjših skupinah (priprava, govor, povratna informacija v skupinicah, analiza opravljenih vaj),
  • vaj za posamezne vidike govornega nastopa (kako začeti, tehnike za stik s publiko, tehnike za poudarjanje pomembnih informacij itn.),
  • analize videoposnetka govornega nastopa v angleščini (po danih kriterijih),
  • desetminutnih v naprej pripravljenih predstavitev v angleščini  s strokovnega področja udeleženca_ke,
  • razčlenjevanja nastopov in pogovora o dobrih plateh in o vidikih, ki bi jih bilo treba izboljšati. 

 

Udeleženci in udeleženke bodo v diskusiji lahko sodelovali v angleščini ali slovenščini.

Udeleženci in udeleženke bodo za udeležbo prejeli potrdilo o udeležbi. V primeru, da ste se delavnice že udeležili, vas prosimo, da se ne prijavljate in s tem omogočite udeležbo kolegom in kolegicam.

 

Vsa prosta mesta so zasedena, čakalna lista je polna

 

 

Prijava poteka prek Sharepointa in je aktivirana prek aktivnega imenika vaše članice – za dostopanje uporabite svoje običajno uporabniško ime in geslo (kot npr. za vašo elektronsko pošto). Če se vam ob prijavi pokaže obvestilo »Kritična napaka«, vklopite »Združljivostni pogled«. To naredite tako, da kliknete »Orodja« -> »Nastavitve združljivostnega pogleda« -> »Dodaj« (s čimer se »uni-lj.si« prestavi v spodnje okno, kjer so dodana spletna mesta za združljivostni pogled).

 

Dodatne informacije:

 

 

Rok za prijavo je do zapolnitve prostih mest, zaradi izrazito praktične in aktivne narave dela je število mest omejeno na 12.

Udeležba je brezplačna. Prijavijo se lahko zaposleni in zaposlene na Univerzi v Ljubljani.

Vljudno vabljeni!