Datum objave: 30.06.2021

Kategorija: Eutopia

Novice o konzorciju 

Dolgoročni trajnostni načrt zveze EUTOPIA   EUTOPIA pripravlja dolgoročni trajnostni načrt. V okviru prihodnje listine naše zveze o upravljanju se bodo študenti ukvarjali z načeli upravljanja prihodnje evropske univerze. Študenti prostovoljci se bodo udeležili intenzivnega spletnega programa, ki se začne 13. septembra. Študenti bodo imeli dve ali tri ure konferenc in delavnic, ki jih bodo na področju upravljanja izvedli vodilni akademiki zveze EUTOPIA z univerz CY (ESSEC), VUB in UL. Povzetek dela bo podan 21. septembra.


Dogodki

Delavnica z ambasadorjem zaposlitve zveze EUTOPIA 21. junija!   Ambasador zaposlitve zveze EUTOPIA z univerze CY Cergy Paris Université vas vabi na delavnico o sodelovanju študentov, ki se začne v ponedeljek, 21. junija, ob 17.00!  V trenutnih razmerah v Evropi, ko se poudarja aktivno sodelovanje mladih in študentov v družbi, se postavlja vprašanje, kako prepoznati tako sodelovanje, zlasti pa, kako osvetliti prečna znanja in spretnosti na ravni akademskega znanja. Kaj po vašem mnenju pomeni sodelovanje študentov? In kako to poudariti v življenjepisu?  Na ta vprašanja bodo skušali odgovoriti gostje iz Animafaca, ki bodo predstavili tudi različne oblike študentskega sodelovanja. Več informacij najdete na spletišču zveze EUTOPIA.   Za prijavo izpolnite obrazec.

Delavnica z ambasadorjem zaposlitve zveze EUTOPIA o brexitu 24. junija   Ambasador zaposlitve zveze EUTOPIA z Univerze v Warwicku vas vabi na delavnico z naslovom »Battling Brexit: immigration information for EU students looking for work in the UK« (Spoprijemanje z brexitom: informacije o priseljevanju za študente iz EU, ki iščejo delo v ZK), ki se začne v četrtek, 24. junija, ob 18.00.   Namen delavnice je predstaviti najboljše nasvete glede priseljevanja in integracije Evropejcev v Združeno kraljestvo po brexitu. Razpravljavci bodo razložili vse pogoje za priselitev študentov in podali najnovejše nasvete glede potovanja v ZK. Delavnico bo izvedla služba Univerze v Warwicku za priseljevanje, ki vam bo tudi na voljo za vsa vprašanja.   Za prijavo izpolnite obrazec.


Priložnosti

Doktorske štipendije MSCA   Datum začetka razpisa za podoktorske štipendije Marie Sklodowska Curie za leto 2021 se približuje (sredina junija), evropska univerza EUTOPIA pa že širi informacije o tem, da privabi najboljše mednarodne raziskovalne talente!   Zdaj je resnično dober trenutek, da začnete pripravljati svoj predlog. Več informacij o razpisu za MSCA za leto 2021 bo kmalu na portalu Evropske komisije za financiranje in razpise. Podoktorske štipendije MSCA so namenjene odličnim raziskovalcem z doktorsko izobrazbo in manj kot osmimi leti izkušenj na področju raziskovanja. Pogoj je, da v državi univerze gostiteljice v treh letih pred razpisnim rokom niste opravljali svoje glavne dejavnosti več kot 12 mesecev.   Uporabite novo orodje za povezovanje na področju MSCA in poiščite primernega mentorja na eni od univerz iz zveze EUTOPIA ter prijavite svoj interes pred 30. junijem 2021. Več informacij najdete na tej povezavi.


Priložnosti za podoktorsko štipendijo na univerzi Vrije Universiteit Brussel

Ste doktorand in iščete priložnost za podoktorsko raziskovanje v prestolnici Evrope? Ste podoktorand in želite obogatiti svoje mednarodne izkušnje z raziskovanjem na univerzi VUB? Ste profesor in želite s spodbujanjem svojih podoktorandov vzpostaviti ali utrditi povezave s kolegi iz zveze EUTOPIA v Bruslju?
V tem primeru vam raziskovalna ustanova Flanders (FWO) ponuja: podoktorske štipendije FWO, namenjene raziskovalcem, ki so pred kratkim dosegli doktorat, pri razvoju neodvisne poti na področju mednarodnega raziskovanja. Naslednji razpisni rok je 1. december 2021 (začetek (3-letne) štipendije oktobra 2022). Vse informacije in merila glede upravičenosti (0–6 po dosegi doktorata) najdete na https://www.fwo.be/en/fellowships-funding/postdoctoral-fellowships/
Če se želite prijaviti in ste že našli mentorja z univerze VUB (ali če pri potrebujete pomoč), lahko računate na podporo oddelka univerze VUB za raziskave in razvoj. Za informacije o podpori, ki jo ponujamo glede prijave, nam pišite na .

Opomnik

Akademija mladih voditeljev zveze EUTOPIA – poziv k oddaji prijav

Ste se pripravljeni pridružiti akademiji mladih voditeljev zveze EUTOPIA?
S podpiranjem raziskovalnih izmenjav med mladimi raziskovalci in raziskovalci v srednjem poklicnem obdobju iz vseh partnerskih univerz zveze EUTOPIA bo akademija mladih voditeljev zveze EUTOPIA postala skupnost obetavnih neodvisnih voditeljev na področju raziskav, ki deli in spodbuja evropske vrednote ter vizijo zveze EUTOPIA kot medsebojno povezanega akademskega okolja. 
Začetek oddaje prijav: 30. april 2021. Rok za oddajo prijav: 30. junij 2021.
 
Več informacij
Opis razpisa
Obrazec za prijavo 

Program doktorske mobilnosti zveze EUTOPIA DocMob – poziv k oddaji prijav

Program zveze EUTOPIA DocMob podpira raziskovalne obiske doktorandov iz zveze EUTOPIA po vseh partnerskih univerzah zveze EUTOPIA, s čimer spodbuja raziskovalno sodelovanje znotraj zveze EUTOPIA. Program je odprt za vse akademske discipline in teme.
Prijave lahko oddate od 30. aprila 2021 do 22. junija 2021.
 
Več informacij
Opis razpisa
Obrazec za prijavo

 

Poletne šole univerz zveze EUTOPIA
V nadaljevanju najdete seznam vseh različnih poletnih šol, ki jih priporočajo univerze zveze EUTOPIA.
Za več informacij kliknite na posamezno poletno šolo.

7. junij–27. avgust: Poletni program »Podatkovna znanost za družbeno dobro« (Univerza v Warwicku)

28. junij–2. julij: Poletna šola univerze CY o francoskih študijih. Medkulturnost, trendi in vzorčno kroženje

5.–9. julij: Poletna šola univerze CY o dediščini

5.–16. julij: Poletna šola univerze VUB o oblikovanju politik v EU: analiza državljanskih pravic v EU

5.–23. julij: Poletna šola v Ljubljani – Vzemi najboljše z vzhoda in zahoda

5.–30. julij: Poletna šola za trajnost Univerze v Göteborgu

5.–30. julij: Mednarodna poletna šola v Barceloni

12.–16. in 19.–23. julij: Doktorska poletna šola v Ljubljani

Koledar

30. april–22. junij
Program doktorske mobilnosti zveze EUTOPIA DocMob – poziv k oddaji prijav

30. april–30. junij
Akademija mladih voditeljev zveze EUTOPIA – poziv k oddaji prijav

7. junij–27. avgust
Poletni program »Podatkovna znanost za družbeno dobro« (Univerza v Warwicku)

30. junij–2. julij
Študentsko vodena poletna konferenca »Premislek o ciljih trajnostnega razvoja ZN do leta 2030 v času po pandemiji«

5.–23. julij
Poletna šola v Ljubljani – Vzemi najboljše z vzhoda in zahoda

5.–16. julij
Poletna šola univerze VUB o oblikovanju politik v EU: analiza državljanskih pravic v EU

5.–30. julij
Poletna šola za trajnost Univerze v Göteborgu

5.–30. julij
Mednarodna poletna šola v Barceloni

5.–9. julij
Simulacija pogajanj Sveta o proračunu EU po letu 2020

12.–16. in 19.–23. julij
Doktorska poletna šola v Ljubljani

16.–17. september
Konferenca zveze EUTOPIA za podiplomske študente politologije in mednarodnih odnosov

28.–29. september
ICUR 2021

1. december
Rok za podoktorsko štipendijo na univerzi Vrije Universiteit Brussel