Datum objave: 12.07.2021

Kategorija: Eutopia

Ta posebna novica se nanaša na študentsko vodeno konferenco »Premislek o ciljih trajnostnega razvoja ZN v času po pandemiji«, ki bo potekala med 30. junijem in 2. julijem na Univerzi Pompeu Fabra v Barceloni. Odprta je za vse člane zveze EUTOPIA.

Premislek o ciljih trajnostnega razvoja ZN

Konferenca »Premislek o ciljih trajnostnega razvoja ZN v času po pandemiji: določanje novih prednostnih nalog, soočanje z novimi izzivi in izkoriščanje priložnosti«

Študenti učne skupnosti Geografija, okolje in trajnost bodo med 30. junijem in 2. julijem gostili konferenco: »Premislek o ciljih trajnostnega razvoja ZN v času po pandemiji: določanje novih prednostnih nalog, soočanje z novimi izzivi in izkoriščanje priložnosti«

Pandemija COVID-19 je sprožila globok pretres na vseh ravneh, od mednarodnih organizacij do naših majhnih skupnosti in družin. V ospredju so se znašli globalni problemi, povezani z revščino, lakoto in zdravjem. Do roka za doseganje ciljev trajnostnega razvoja in Agende 2030 nas loči le desetletje in zdi se, da se je pot do njih dramatično spremenila.

Konferenco bodo vodili študenti, s čimer se krepi vrednota osredotočenosti na študente, ki jo zveza poudarja, ter daje glavno vlogo študentom, njihovim naprednim zamislim in glasovom, ki se slišijo iz vse Evrope. 

Več informacij najdete na spletnem mestu zveze EUTOPIA ter na straneh z urnikom in prijavnico (kliknite »Idioma« v zgornjem desnem kotu strani in izberite angleščino).