Datum objave: 26.07.2021

Kategorija: Eutopia

Novice o konzorciju

#EUTOPIACultureClub
 
Ali potrebujete nekaj kulturne stimulacije v dolgih in umirjenih poletnih mesecih? Zveza EUTOPIA bo poskrbela za to!

EUTOPIA povezuje šest različnih regij v šestih različnih državah različnih velikosti, različna zgodovinska ozadja, različne demografije ter različno materialno in nematerialno kulturno dediščino. V zvezi EUTOPIA naših številnih razlik ne obravnavamo kot ovire, ampak se jih veselimo in v njih vidimo bogastvo, ki ga predstavljajo. Ali, če navedemo besede ene od naših študentk, s katerimi je zmagala na natečaju za oblikovanje torbe zveze EUTOPIA: »skupaj smo uspešni«

S klubom #EUTOPIACultureClub lahko člani skupnosti zveze EUTOPIA delijo najljubše knjige, umetnike, skladbe, umetniška dela, filme in gledališke predstave v svojih državah ter recepte za narodne jedi ali se pogovarjajo o najljubšem državnem prazniku ali tradiciji ... to poletje spremljajte naše objave na družbenih omrežjih, saj vam bomo nenehno ponujali kulturne nasvete!

Več o klubu #EUTOPIACultureClub


Študentske konference: izkušnje, ki izoblikujejo udeležene študente


EUTOPIA je zveza za opolnomočenje študentov, ki so bili na svojih konferencah v središču pozornosti!
EUTOPIA je zveza, ki je osredotočena na študente in na krepitev njihove vloge. Zveza EUTOPIA želi z organi, kot so študentski forum, študentski svet in študentski možganski trust, študentom omogočiti udeležbo pri upravljanju njihove univerze.

Poleg tega je eden od ciljev zveze EUTOPIA študentom omogočiti, da se spoznajo in sodelujejo ter da postanejo odgovorni za svoje projekte. Dva odlična primera tega sta konferenci BeEUTOPIAn in Premislek o ciljih trajnostnega razvoja ZN v času po pandemiji, ki sta potekali v aprilu in juniju.

Na spodnji povezavi preberite pričevanja študentov o izkušnjah s tema dvema konferencama. Vsi študenti so pri organizaciji konferenc pridobili izkušnje, ki jih bodo zelo oblikovale. Spoznajte jih!

Več informacij

Predstavitveni videoposnetek

Priložnosti

Prijave za magistrski progam na področju dediščine in ustvarjanja, ki temelji na praksi, so odprte. Program vključuje naslednje specializacije: arhitektura, humanistika, krajina

Magistrski program na področju dediščine in ustvarjanja, ki temelji na praksi (ter vključuje humanistiko in kreativne industrije), traja eno leto. Cilj tega magistrskega programa je z vključevanjem strokovnjakov s posebnih področij (arhitektov, umetnikov ali krajinskih vrtnarjev, pa tudi strokovnjakov s področja književnega ustvarjanja, dediščine ter ohranjanja in obnove) vzpostaviti povezavo med akademskim in poklicnim svetom.
Več informacij o magistrskem programu je na voljo na tej povezavi. Oglejte si seznam predmetov tukaj.

Prijavite se lahko med 16. in 31. avgustom 2021 na naslovu https://ecandidat.cyu.fr.
Avdicije bodo potekale 7. septembra 2021.


Pridružite se enemu najstarejših magistrskih programov prava na VUB, ki je edinstvena kombinacija mednarodnega in evropskega prava


Ta priznani magistrski program iz mednarodnega in evropskega prava, ki ga izvaja fakulteta VUB Brussels School of Governance (BSoG) v Bruslju, že skoraj 50 let zagotavlja odličnost na tem področju. Program poleg dobre priprave študentov na zaposlitev na visokih položajih v zasebnem, akademskem ali javnem sektorju ponuja tudi široko mrežo več kot 1300 nekdanjih diplomantov, ki so državljani 108 držav.

Za ta magistrski program so profesorji imenovani posebej za posamezni predmet ter predstavljajo mednarodno mešanico pravnikov na visokih položajih in vodilnih akademikov. Možnosti specializacije vključujejo javno pravo, gospodarsko pravo in pravo o varstvu podatkov. Na voljo je tudi posebna možnost simuliranega sodnega procesa (»Moot Court«).

Za sprejem je zahtevana diploma iz prava (doktorat iz prava, magisterij iz prava ali enakovredna stopnja), s katero lahko uradno opravljate pravniški poklic v matični državi. Prijave za prihajajoče študijsko leto (ki se začne 27. septembra) so še vedno odprte! Več informacij

Opomnik

Poletne šole univerz zveze EUTOPIA
V nadaljevanju najdete seznam vseh različnih poletnih šol, ki jih priporočajo univerze zveze EUTOPIA.
Za več informacij kliknite na posamezno poletno šolo.

Koledar 

7. junij–27. avgust
Poletni program »Podatkovna znanost za družbeno dobro« (Univerza v Warwicku)

5.–23. julij
Poletna šola v Ljubljani – Vzemi najboljše z vzhoda in zahoda

5.–16. julij
Poletna šola univerze VUB o oblikovanju politik v EU: analiza državljanskih pravic v EU

5.–30. julij
Poletna šola za trajnost Univerze v Göteborgu

5.–30. julij
Mednarodna poletna šola v Barceloni

5.–9. julij
Simulacija pogajanj Sveta o proračunu EU po letu 2020

12.–16. in 19.–23. julij
Doktorska poletna šola v Ljubljani

26.–27. avgust
Göteborška mednarodna raziskovalna konferenca 2021 o cilju trajnostnega razvoja 8

9.–13. september
Mednarodna poletna šola ALUO UL: Dnevi črk v Ljubljani 2021 – Ustvarite svojo šablonsko pisavo z Lauro Meseguer

16.–17. september
Konferenca zveze EUTOPIA za podiplomske študente politologije in mednarodnih odnosov

28.–29. september
ICUR 2021

1. december
Rok za podoktorsko štipendijo na univerzi Vrije Universiteit Brussel