Datum objave: 10.09.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

 V okviru Programa usposabljanj za kulturo kakovosti UL vabimo zaposlene UL na e-usposabljanje    

Poslovni bonton v virtualnem okolju – spoštovanje sebe in drugih

Vabimo vas na delavnico o poslovnem bontonu v virtualnem okolju. Dr. sc. Ljiljana Buhač bo predstavila »Mali vodič za velike spremembe v virtualnem nastopu«, ki vključuje tehnični vidik priprave in izvedbe sestankov ter drugih dogodkov (prihod, pozdrav in vključevanje udeležencev, izbira prostora, svetlobe in ozadja, dodeljevanje vlog, uporaba zvoka, slike in PPT predstavitev), komunikacijski vidik (verbalna in neverbalna komunikacija, priprava na dogodek, priprava agende, vodenje razprave, vključevanje udeležencev v razpravo, komunikacija z zahtevnimi, težavnimi udeleženci) in pravila obnašanja pred kamero.

˝Olika je pomembnejša kot zakoni. Olika in način obnašanja je tisto, kar nas vznejevolji ali pomiri, pokvari ali izboljša, povzdigne ali razvrednoti, spremeni v barbara ali oplemeniti z neprestanim, vztrajnim, nezavednim delovanjem kot zrak, ki ga dihamo .˝ (Edmund Burke)

IZVAJALKA: Dr. sc. Ljiljana Buhač je doktorirala na Filozofski fakulteti na Univerzi v Zagrebu na področju komunikacije. Izobraževala se je tudi v tujini na področju psihologije, komunikologije in se specializirala za področje neverbalne komunikacije. Je stalna svetovalka za področje političnega marketinga hrvaškim političnim strankam, državnim uradom in podjetjem ter svetovalka za javno nastopanje, govorništvo, komunikacijo, vodenje in poslovno svetovanje javnim in političnim osebam.

TERMIN IN TRAJANJE: 3 andragoške ure, v četrtek, 16. septembra 2021, od 9. do 11.30 ure.

JEZIK: Predstavitev bo potekala v hrvaškem jeziku, pri diskusiji in vajah bomo uporabljali tako slovenski kot hrvaški jezik.

LOKACIJA: Spletna aplikacija Zoom, za sodelovanje potrebujete delujočo kamero in mikrofon, zaželena je aktivna udeležba.  

NAMEN: Pridobiti znanje o poslovnem spletnem bontonu, da bi lažje in boljše izvedli poslovne spletne dogodke v živo.

Virtualna komunikacija je prisotna že nekaj časa, vendar večina ljudi ni bila pripravljena za delo na daljavo in ni dovolj seznanjena s prednostmi takšne komunikacije. Spletna predavanja, sestanki, delavnice, konference na spletu v živo so bolj zahtevni za izvajalce, ker je potrebno nadzorovati več elementov in je manj prostora za napake. Izvajalec z boljšim poznavanjem možnosti tehnične izvedbe in poslovnega bontona lažje gradi interakcijo v skupini, upravlja s časom, usmerja diskusijo na način, da skrbi za vključenost udeležencev, prilagaja se njihovim potrebam, usmerja njihovo pozornost in jim pomaga pri dvigu pozornosti in motivacije.

PRISTOP: Praktično naravnana delavnica, s fokusom na praktičnih primerih, z nekaj teorije in možnostmi za vprašanja in dodatne pojasnitve.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: do 40

PRIJAVNICA: PRIJAVE SO ZAKLJUČENE, zapolnjena je tudi čakalna vrsta.

Prijava poteka prek Sharepoint-a in je aktivirana prek aktivnega imenika vaše članice – za dostopanje uporabite svoje običajno uporabniško ime in geslo (kot npr. za vašo elektronsko pošto). Če se vam ob prijavi pokaže obvestilo »Kritična napaka«, vklopite »Združljivostni pogled«. To naredite tako, da kliknete »Orodja« -> »Nastavitve združljivostnega pogleda« -> »Dodaj« (s čimer se »uni-lj.si« prestavi v spodnje okno, kjer so dodana spletna mesta za združljivostni pogled).

Rok za prijavo je do zapolnitve prostih mest, zaradi izrazito praktične in aktivne narave dela je število mest omejeno na 40.

V primeru, da ste se delavnic že udeležili, vas prosimo, da se ne prijavljate in s tem omogočite udeležbo kolegom.

Udeležba je brezplačna, prijavijo se lahko zaposleni in zaposlene na Univerzi v Ljubljani.

Vljudno vabljeni!