Datum objave: 15.09.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Mestnem muzeju Ljubljana bo od 17. do 26. septembra 2021 na ogled raziskovalni projekt Valerie Wolf Gang z naslovom Identiteta. Nastal je v sodelovanju s študentkami in študenti Univerze v Ljubljani (Fakulteta za socialno delo, Filozofska fakulteta, Fakulteta za družbene vede ter Akademija za gledališče, radio, film in televizijo). Pri projektu so sodelovali tudi osnovnošolke in osnovnošolci OŠ Prežihov Voranc.

Umetnica Valerie Wolf Gang raziskuje, kako na oblikovanje posameznikove identitete vpliva tehnologija. Razmišlja o tem, kako nas tehnologija lahko razčloveči, kako je zmožna vizualno podobo posameznika generirati do te mere, da ji verjame in meje med virtualnostjo in realnostjo ne prepozna več.

V Lutkovnem gledališču Ljubljana pa je na ogled gledališki dokumentarec Nebo nad menoj, ki spodbuja zavedanje o vzrokih in posledicah podnebnih sprememb. Pri nastajanju predstave sta sodelovali dve članici Univerze v Ljubljani, in sicer Akademija za likovno umetnost in oblikovanje ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo. Gre za lep prikaz sodelovanja med znanostjo in umetnostjo.

Tako razstava Identiteta kot dokumentarec Nebo nad menoj sta nastala v sklopu ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

Identiteta.png