Datum objave: 14.10.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V četrtek, 4. novembra 2021, vas društvo Mlada akademija vabi na spletni dogodek o duševnem zdravju doktorskih študentk in študentov ter izzivih, s katerimi se srečujejo med doktorskim študijem.

V prvem delu spletnega dogodka Doktorat – kako pa ti definiraš uspeh? Bo potekala delavnica z naslovom Od preživetja do uspeha v času doktorata, v kateri bodo predstavili, kaj je dobro vedeti ob začetku doktorata in kaj so ključni elementi, ki so potrebni za uspešen doktorski študij. Naslovili bodo tudi izzive, s katerimi se doktorske študentke in študenti pogosto srečujejo in predstavili strategije za vzpostavitev zdravega ravnotežja med delom in zasebnim življenjem. Delavnica bo potekala hkrati v slovenskem in angleškem jeziku.

V drugem delu dogodka bosta člana ReMO COST akcije Dr. Stéphanie Gauttier in Dr. Darragh McCashin v obliki dveh kratkih predavanj predstavila pomen duševnega zdravja za raziskovalke in raziskovalce, povzela najpogostejše težave, s katerimi se srečujejo doktorske študentke in študenti, kako jih prepoznati ter kaj lahko storimo sami, da jih preprečimo. Predstavila bosta tudi, kako lahko mentorice, mentorji in sodelavke, sodelavci vplivajo na duševno zdravje doktorskih študentk in študentov. Predavanji bosta potekali v angleškem jeziku.

Na dogodek se lahko prijavite na naslednji povezavi. Rok za registracijo je 2. november 2021.

Več informacij in program dogodka bodo objavljeni kmalu.