Datum objave: 20.10.2021

Kategorija: Eutopia

Univerza v Ljubljani (UL) skupaj s petimi univerzami zveze EUTOPIA vabi mlade raziskovalke in raziskovalce k prijavi na drugi razpis projekta MSCA COFUND EUTOPIA-SIF podoktorske štipendije 2021/2022. Raziskovalke in raziskovalci UL imajo možnost, da se za dve leti zaposlijo na drugi univerzi EUTOPIE, mentorice in mentorji UL pa imajo priložnost, da k prijavi povabijo dobre podoktorske raziskovalke in raziskovalce z drugih univerz EUTOPIE. Rok za prijavo je 10. januar 2022.

Izbrane raziskovalke in raziskovalci se bodo zaposlili na eni izmed univerz zveze EUTOPIA (Vrije Universiteit Brussel, CY Cergy Paris Université, Univerzi v Göteborgu, Univerzi v Ljubljani, Univerzi Pompeu Fabra ali Univerzi Warwick) in dobili odlično priložnost za raziskovalno mobilnost ter mednarodno sodelovanje.

MSCA COFUND EUTOPIA-SIF mladim raziskovalkam in raziskovalcem ponuja:

  • Odlične pogoje za dvig raziskovalne odličnosti in kariernega razvoja.
  • Dvoletno pogodbo o zaposlitvi kot Marie Sklodowska-Curie COFUND raziskovalka, raziskovalec na eni izmed univerzi EUTOPIE.
  • Popolno akademsko svobodo pri izvajanju raziskovalnega projekta.
  • Mednarodno in medsektorsko mobilnost prek gostovanj na akademski in/ali neakademski instituciji.
  • Program usposabljanja in razvoja kariere (PCDP).

Razpis je pomembna priložnost tudi za mentorice, mentorje UL, da k prijavi povabijo obetavne tuje raziskovalke in raziskovalce. UL bo v okviru drugega razpisa sprejela 2 raziskovalca ali raziskovalki od razpisanih 21 mest.

Več informacij najdete na tej povezavi ali pa se obrnete na . Rok za prijavo je 10. januar 2022.