Datum objave: 25.11.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vse inovatorje in inovatorke s področja družboslovja, humanistike in umetnosti vabimo, da se 30. novembra ob 14. uri pridružite spletnemu dogodku ULovimo potencial.

Umetnost nenehno inovira, se razvija in odkriva nova obzorja, a vseeno ostaja na obrobju inovacijskega ekosistema. Kako jo bolj vključiti v globalne izzive, ki so pred nami, in izkoristiti njen izjemen ter nesporen potencial? Zakaj zgolj kreativnost ni več dovolj in kako lahko umetniške prakse, znanja in veščine prispevajo k uresničevanju inovativnih interdisciplinarnih projektov, reševanju družbenih problemov ali zgolj pri izboljševanju storitev, produktov, politik?

Da bi ulovili potencial netehnoloških inovacij, smo na Univerzi v Ljubljani prek Pisarne za prenos znanja pričeli s promocijo in umeščanjem inovacij s področij humanistike, umetnosti in družboslovja v inovacijski ekosistem.

Govorci

Nina Smerdu - Svetovalka - Intelektualna lastnina, Pisarna za prenos znanja

Dominik Bagola - Svetovalec - Inovacije s področij humanistike, umetnosti in družboslovja, Pisarna za prenos znanja

Anja Zorko - Vodja Centra za kreativnost

Kako se tega lotevamo in kako lahko svoje inovativne projekte z našo pomočjo privedete bližje k uresničitvi, vam bosta predstavila sodelavca Pisarne za prenos znanja, Nina Smerdu in Dominik Bagola. Priložnosti in programe za razvoj interdisciplinarnih projektov bo predstavila tudi Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu MAO in skupaj z razpisi Ministrstva za kulturo za "Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij" tvori podporno okolje za razvoj kreativnega sektorja v Sloveniji.

Kako se prijaviti?
Na dogodek se prijavite preko portala POPR. Študenti in študentke se v portal vpišete s svojo digitalno UL identiteto, ostali (študenti in študentke brez statusa, študenti in študentke drugih univerz, alumni in alumne) pa se najprej registrirajte in počakajte na odobritev registracije. Na dogodek se prijavite prek te povezave.

potencial