Datum objave: 14.01.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani (UL MF) vas vabi, da se udeležite zaključnega srečanja projekta ERA-NET Transcan2 BioEndoCar, katerega koordinatorica je. Dvodnevni dogodek bo potekal 24. in 25. marca 2022 v Portorožu in prek spleta. Namenjen je zdravnikom in raziskovalcem, ki jih zanimajo translacijske raziskave.

Srečanje se bo osredotočilo na klinične izzive pri zdravljenju raka endometrija, nove možnosti diagnostike in napovedi prognoze, proteomske in metabolomske pristope za odkrivanje biooznačevalcev za personalizirano zdravljenje, pomen biobank in eksperimentalne modele: od celičnih linij, 3D kultur do organoidov. Srečanje bo zaključilo plenarno predavanje dr. Hanny Pijnenborgz, predsednice Evropske mreže za individualizirano zdravljenje raka endometrija (ENITEC).

Poleg predavanj vabljenih predavateljev z Nizozemske, Nemčije, Norveške, Poljske, Češke, Italije, Estonije in Slovenije bo srečanje vključevalo tudi kratka predavanja, ki jih bo Znanstveni odbor izbral na osnovi oddanih abstraktov. Vsi prispevki bodo objavljeni v knjigi abstraktov. Udeležba na srečanju je brezplačna, potrebna pa je registracija. Rok za registracijo je 15. januar, rok za oddajo abstraktov je 15. februar 2022.

Srečanje je v postopku pridobivanja akreditacije ACCME® in kreditnih točk Zdravniške zbornice Slovenije. Več informacij o srečanju najdete na spletni strani srečanja.