Datum objave: 02.03.2022

Kategorija: Eutopia

Imaš idejo za raziskovalni projekt? Želiš raziskovati tudi v tujini? Ne odlašaj, prijavi se na ŠIRP!

Z veseljem sporočamo, da smo danes, 2. marca 2022, objavili razpis za mednarodne Študentske individualne raziskovalne projekte (ŠIRP) s finančno spodbudo za mobilnost za študijsko leto 2021/2022. Razpis je koordiniral Multidisciplinarni center za mednarodne razvojne projekte EUTOPIA2050, EUTOPIA-TRAIN in EUTOPIA-SIF (v nadaljevanju MRRC) v sodelovanju z Univerzitetno službo za mednarodno sodelovanje in Centrom za osebni in profesionalni razvoj študentov. Razpis izhaja iz sheme URSS - Undergraduate Research Support Scheme, ki jo že vrsto let uspešno izvaja Univerza v Warwicku.

Na razpis, ki bo odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 29. 7. 2022, se lahko prijavijo študentke in študentje prve in druge stopnje, ki jih zanima priprava in izvedba individualnega raziskovalnega projekta skupaj z eno od članic zveze EUTOPIA. Poleg priprave projekta, ki bo vključeval komponento študentskega raziskovalnega dela z dvema mentorjema oz. mentoricama (pregled, analiza in primerjava literature, pregled metodologij in interdisciplinarnih pristopov, delo na seminarju, diplomski nalogi ali članku itd.), mora projekt nujno vključevati tudi predlog mobilnosti na univerzi gostiteljici (dodana vrednost obiska predlagane univerze, obisk knjižnic in laboratorijev/raziskovalnih skupin ter drugih aktivnosti, ki podpirajo mednarodni študentski projekt). Projekte bomo v celoti financirali iz Razvojnega stebra financiranja. Ena od posebnosti razpisa je možnost financiranja virtualnih mobilnosti, do katere so upravičeni študentke in študenti s posebnim statusom.

Študentke in študentje bodo v prijavni obrazec v POPR-u vnesli osebne podatke (ime, naslov, TRR, fakulteto ipd.) in priložili dva obrazca (v priponki):

Obrazca študent/-ka obrazce izpolni v angleščini skupaj z mentorjema oz. mentoricama.

Kaj moram narediti?

  1. Natančno preberi razpis.
  2. Poišči mentorico, mentorja na Univerzi v Ljubljani in izbrani tuji univerzi.
  3. Skupaj pripravite vsebino projekta.
  4. Izpolni prijavni obrazec na POPR-u, naloži zahtevane priloge in oddaj prijavo.
  5. Ko dobiš odgovor, podpišeš pogodbo o finančni spodbudi za mobilnost in se lotiš raziskovanja.

Do kdaj in kje se lahko prijavim?

Prijave so odprte od 1. marca do porabe sredstev oz. najkasneje do 29. julija 2022. Prijave sprejemamo prek portala POPR, do katerega dostopate s svojo UL digitalno identiteto.

Celoten razpis je dostopen tukaj.

Prijave in koordinacijo bomo vodili v MRRC EUTOPIA. Za več informacij se lahko pisarne ter študentke in študenti obrnejo na

ŠIRP letak1