Datum objave: 11.05.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pred nami je že osma Poletna šola kulturnega menedžmenta, ki bo potekala od 4. do 8. julija 2022 v prostorih Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Tema letošnje poletne šole je posvečena trajnostnemu razvoju mest kot priložnost za inovativni kulturni menedžment.

Leto 2022 zaznamuje tudi 150 letnico rojstva našega velikega arhitekta Jožeta Plečnika. Njegove arhitekturne rešitve so uvrščene v svetovno zakladnico Unescove kulturne dediščine. Plečnikova arhitektura je na eni strani navdih za iskanje novih razvojnih identitet sodobnega mesta ter hkrati izziv za kulturne in kreativne projekte, torej pogled na preteklost kot most do nove prihodnosti. Morda je najboljši dokaz tega stremljenja nova Cukrarna, kot nekakšni slovenski Tate Modern (London) ali morda Centre Pompidou (Pariz).

Letos udeležecem Poletne šole kulturnega menedžmenta 2022 festival MENT ponuja 40 % popust na vstopnico PRO PASS, ki obiskovalcem festivala omogoča obisk vseh koncertov in celotnega konferenčnega programa. Program festival MENT si lahko ogledate na strani https://www.ment.si/sl/conference.

Poletna šola kulturnega menedžmenta