Datum objave: 04.11.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vse novice in priložnosti v okviru zveze EUTOPIA lahko od sedaj spremljate na posebni spletni strani, ki je namenjena študentom, raziskovalcem in ostalim zaposlenim! 

Na novi spletni strani lahko preberete:

Zveza EUTOPIA je učna in raziskovalna skupnost desetih evropskih univerz, ustanovljena z namenom aktivnega sodelovanja pri ustvarjanju in prenovi skupnega visokošolskega prostora. Glavni cilj zveze EUTOPIA je skozi pilotne projekte (EUTOPIA2050, EUTOPIA-TRAIN, EUTOPIA-SIF, FLECSLAB) testirati inovativne modele evropskega visokošolskega sodelovanja, ki bodo podlaga za razvoj koncepta in organizacijske strukture nove evropske transnacionalne univerze.

Poleg Univerze v Ljubljani, ki koordinira krovni projekt EUTOPIA2050, zvezo sestavljajo še Univerza Vrije v Bruslju, Univerza CY Cergy Pariz, Univerza v Göteborgu, Univerza Pompeu Fabra v Barceloni ter Univerza v Warwicku. Jeseni 2021 so se zvezi EUTOPIA priključile še štiri univerze: Univerza NOVA Lizbona (Portugalska), Univerza Ca’ Foscari (Italija), Tehniška univerza Dresden (Nemčija) in Univerza Babeş-Bolyai (Romunija).