Datum objave: 20.06.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V petek, 24. junija 2022, ob 11. uri vas vabimo na odprtje razstave projekta »Oblikovanje rešitev za obolele z multiplo sklerozo, ki bo pred glavnim vhodom rektorata Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu 12 (v primeru dežja bo otvoritev v preddverju rektorata).

Študentke in študenti Univerze v Ljubljani so v okviru projekta »Oblikovanje rešitev za obolele z multiplo sklerozo« razvili praktične pripomočke za lajšanje življenja obolelim. Lažja priprava obrokov, prenašanje bremen, lažja intimna nega, prilagojen nakit je le nekaj idej, ki so jih v okviru projekta evropske zveze EUTOPIA z interdisciplinarnim sodelovanjem razvili študentke in študenti industrijskega oblikovanja, medicine, strojništva, kognitivne znanosti, sociologije in arhitekture.

Študentke in študenti so pripomočke razvili ob pomoči mentorice in mentorja doc. Lidije Pritržnik in red. prof. Jureta Miklavca ter društva Spoznajmo multiplo sklerozo, v sodelovanju s farmacevtsko družbo Roche.

Razstavo modelov, prototipov in skic pripomočkov bosta odprla rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič ter prodekanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO), koordinatorka projekta izr. prof. dr. Barbara Predan.