Datum objave: 11.08.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V študijskem letu 2022/2023 Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani razpisuje 23 kreditno ovrednotenih dejavnosti, na katere se lahko vpišejo študentke in študenti Univerze v Ljubljani v sklopu splošne zunanje izbirnosti in pridobijo 3 ali 4 ECTS  kreditne točke. Ponudba zajema vsebine s področja varovanja okolja, osebnega in profesionalnega razvoja, govornega sporočanja in nastopanja, mednarodnega projektnega dela, socialnih inovacij za izzive dolgožive družbe, orkestrsko igro in športne dejavnosti. Vpis poteka od 16. 8. 2022 do 25. 9. 2022 oziroma do zapolnitve mest preko prijavnice tukaj.

od 22

Ponudba

Ponudba kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti 2022/2023 in informacije o vpisu so dostopne na povezavi www.uni-lj.si/obstudijske_dejavnosti/ects_obstudijske_dejavnosti_cod_ul/ponudba.

KDO SE LAHKO VPIŠE

Študentke in študenti z veljavnim statusom študentke, študenta v tekočem študijskem letu na enem izmed  študijskih programov (1. in 2. stopnja) Univerze v Ljubljani. Predmetnik študijskega programa, v katerega ste vpisani, vam mora dopuščati izbor izbirnega predmeta v okviru splošne izbirnosti, da boste lahko pridobili 3 ali 4 ECTS kreditne točke.   

Naslednje članice UL omogočajo (v sklopu zunanje izbirnosti) vpis in priznavaje ECTS točk pridobljenih z vključitvijo v obštudijske dejavnosti Centra za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani (COD UL):

 1. Akademija za glasbo
 2. Akademija za gledališče, radio, film in televizijo
 3. Akademija za  likovno umetnost in oblikovanje
 4. Biotehniška fakulteta
 5. Ekonomska fakulteta
 6. Fakulteta za arhitekturo
 7. Fakulteta za družbene vede
 8. Fakulteta za farmacijo
 9. Fakulteta za elektrotehniko
 10. Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo.
 11. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
 12. Fakulteta za pomorstvo in promet
 13. Fakulteta za matematiko in fiziko
 14. Fakulteta za računalništvo in informatiko
 15. Fakulteta za socialno delo
 16. Fakulteta za upravo
 17. Filozofska fakulteta
 18. Naravoslovnotehniška fakulteta
 19. Pedagoška fakulteta
 20. Pravna fakulteta
 21. Teološka fakulteta
 22. Veterinarska fakulteta
 23. Zdravstvena fakulteta

V primeru, da na seznamu ni vaše članice, udeležba na kreditno ovrednotenih programih ni mogoča. V nekaterih primerih lahko v skladu z dogovorom med študentko, študentom in članico program obiskujete in vam pridobljene kompetence vpišejo v Prilogo k diplomi, vendar se je za to potrebno predhodno dogovoriti v referatu (priznavanje na podlagi Pravilnika o postopku in merilih za priznavanje neformalno pridobljenega znanja in spretnosti).

VPIS NA ECTS OBŠTUDIJSKO DEJAVNOST

Vpis na kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti poteka od 16. 8. do 25. 9. 2022 oziroma do zapolnitve mest. Prijavite se prek spletne prijavnice TUKAJ. Menjava kreditno ovrednotenih dejavnosti ni mogoča. Prijavite se lahko samo na en kreditno ovrednoteni program. Če se boste prijavili na več kreditno ovrednotenih obštudijskih dejavnosti, bomo upoštevali samo eno (prvo) prijavo.

POMEMBNO: Prijavo morate nujno oddati tudi na svoji članici (fakulteti/akademiji). V prijavno informacijskem sistemu (npr. VIS) izberite možnost: Center za obštudijsko dejavnost – zunanji izbirni predmet 3 ECTS ali Center za obštudijsko dejavnost – zunanji izbirni predmet 4 ECTS (opomba: poimenovanje se lahko razlikuje, preverite v študentskem referatu). Seznam študentk, študentov, ki  so izbrali zunanji izbirni predmet COD UL, prejmemo s strani članic in ga povežemo s prijavami, prejetimi preko prijavnice zgoraj. Na dejavnosti sprejmemo samo študente, ki na svoji članici uveljavljate ECTS kreditne točke. 

vpis 232

INFO TOČKA COD UL

Za več informacij o kreditno ovrednotenih dejavnostih vam je na voljo Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12 (lokacija pisarne: Univerzitetna športna dvorana Rožna dolina - Svetčeva 11):